Putin – Zelenski görüşmesi Türkiye’de olabilir!

    Putin – Zelenski görüşmesi Türkiye’de olabilir!

    Gümülcine, 03.04.2022

     

    Ukrayna ile Rusya’nın arasındaki savaşın devam ettiği bir ortamda, Ukrayna Müzakere Heyeti Başkanı Arahamya, Rusya’nın Ukrayna’nın sunduğu temel teklifleri sözlü olarak kabul ettiğini ve yazılı olarak bunların teyit edilmesi gerektiğini belirtti.

    Müzakerelerde bir barış anlaşmasına doğru çok önemli ilerlemeler kaydedildiğini beliren Arahamya, “Rusya Federasyonu, 2014 yılında işgal ettiği Kırım dışındaki Ukrayna’nın tüm tekliflerini kabul etti. Ancak henüz yazılı bir teyit olmamıştır.” Görüşlerine yer verdi.

    Arahamya, Rusya Başkanı Putin ile Ukrayna Başkanı Zelenski arasında bir görüşmenin büyük bir ihtimalle Türkiye’de olabileceğini belirtti ve şunlara değindi:

    “Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bizi ve Putin’i telefonla arayarak böyle bir görüşmeye ev sahipliği yapabileceklerini belirtti. Ancak görüşmenin ne zaman ve nerede olacağını henüz bilmiyoruz.”

    Ukrayna Müzakere Heyetinin Başkanı Arahamya, Ukrayna’nın tarafsızlığı konusunda referandum yapılmasının krizden çıkılması için en iyi yöntem olduğunu; Ukraynalıların bunu onaylamamaları durumunda ya savaşa tekrar döneceklerini, ya da yeni müzakerelerin başlayacağını sözlerine ekledi.

    Hatırlanacağı gibi Rusya Ukrayna’nın NATO üyeliğinden vazgeçmesini ve tarafsız olmasını istemektedir.

    Kremlin Sözcüsü Peskof ise “Düşman” Ukrayna ile müzakerelerin kolay olmadığını, ancak devam etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.