DEB Partisi kitabının yazarı Murat Derin'e Yunanistan'a giriş yasağı koydular!

    Previous Next

    DEB Partisi kitabının yazarı Murat Derin'e Yunanistan'a giriş yasağı koydular!

    Gümülcine, 09.04.2022

    Dr. Sadık Ahmet'in kurduğu DEB Partisi hakkında araştırma nitelikli kitap yazan  Trakya Üniversitesi  çalışanlarından Murat Derin'e bugün (09.04.2022) Yunanistan'a giriş izni verilmedi. Kitap 2021 yılında Yunanistan'daki BAKEŞ- Batı Trakya Kültür Eğitim Şirketi  tarafından basılmıştı.

    Murat Derin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları paylaştı:

    "Bilimsel araştırmalarda bulunmak üzere bu sabah Yunanistan'a Kipi kapısından giriş yapmak istedim. Görevli polisler Ülkeye girişimin yasaklandığı ve beni ülkelerine almayacaklarını söylediler. Sorun nedir? Neden girişim engelleniyor diye sorduğumda ilk olarak "bilmiyoruz", daha sonra ise "Sen Neden Olduğunu Bilirsin" denildi. Resmi bir belge istedim. "Kabul Edilemez Yolcu Formu" doldular. Forma bakınca "Ulusal Bilgi Sistemi" işaretlenmiş görünüyordu.

    Demokrasi'nin beşiği (!) ve Avrupa Birliği üyesi Yunanistan herhangi bir suç ya da soruşturma olmamasına rağmen tarafıma böyle bir uygulama gerçekleştirdi. Aslında beklemiyor da değildim. Dr. Sadık Ahmet, DEB Partisi ve Batı Trakya Türkleri üzerine araştırmalar yaparsan pek tabii Yunanistan yine Yunanlığını yapacaktı. Bugün Batı Trakya Türklerinin asırlardır çektikleri çileleri ve 19.madde kapsamındaki vatandaşlıktan atılıp, gümrüklerden geri çevrilenleri gayet iyi anladım. Bu uygulama ne kadar doğru çalışmalar yaptığımı teyit etmiş oldu. Çalışmalara her daim devam edeceğiz!..."

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.