İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ 95 YAŞINDA! (14 Nisan 1927 – 14 Nisan 2022)

    İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ 95 YAŞINDA! (14 Nisan 1927 – 14 Nisan 2022)

    Gümülcine, 14.02.2022

    Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ilk sivil toplum kuruluşu İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ 95 yaşında. 14 Nisan 1927 tarihinde kurulan İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ, onurlu geçmişi ve tarihi misyonuyla 95 yıldır Batı Trakya Türklerine ve bölgemize zenginlik katmaya devam ediyor.

    Kültürümüzü, değerlerimizi, kimliğimizi yaşatma ve geleceğe aktarma misyonuyla, halkımızın sevgisi ve desteğiyle, yıllar içinde büyüyen İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ, kültür, sanat, müzik, folklor, spor ve eğitim alanlarında toplumumuza yol göstermeyi, halkımızdan ve kültürümüzden öğrendiklerini, yine halkımıza ve kültürümüze kazandırmaya devam edecek.

    İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ, 95 yıllık ömrünün, 39 yılını ise, ismindeki “Türk” ibaresi nedeniyle Yunanistan mahkemeleri tarafından hakkında verilen kapatma kararının iptal edilmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin derneğimiz lehine verdiği kararın uygulanarak, yasal statüsünün iade edilmesi için verdiği hak arama mücadelesiyle geçirdi. İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ, bu mücadeleyi maruz kaldığı haksızlık ve adaletsizlik son bulana kadar sürdürecektir.

    Bu vesileyle, ebediyete göçmüş olan İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’nin eski başkanlarını, yöneticilerini, üyelerini rahmet ve minnetle anıyor, İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’nde görev yapmış olan tüm yönetici ve üyelerimize şükranlarımızı sunarız.

    Batı Trakya Türklerinin Kültür Çınarı; İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ 95 YAŞINDA. KUTLU OLSUN!!!

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.