Kozlukebir Belediyesinde iftar coşkusu yaşandı!

    Previous Next

    Kozlukebir Belediyesinde iftar coşkusu yaşandı!

    Gümülcine, 17.04.2022

    Kozlukebir Belediyesinin ev sahipliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği iftar 17 Nisan 2022 akşamı Domruköy kapalı spor salonunda gerçekleşti. Daha önceden Satıköy’de düzenlenmesi planlanan iftar yağmur sebebiyle Domruköy’e alındı.

    Halkın yoğun ilgi gösterdiği iftara; T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murta Ömeroğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, milletvekilleri İlhan Ahmet ve Burhan Baran, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Ali Emin Latif, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Eyalet Başkan Yardımcıları Tarkan Multaza ve Cihan İmamoğlu, Kozlukebir Muhalefet Lideri Erdem Hüseyin, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve Onursal Başkan Işık Sadık Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet’in yanı sıra bölge sakinleri katıldı.

    Program ilahilerin seslendirilmesiyle başladı. Ezanın okunmasıyla hep birlikte iftar yapıldı. Gecenin duasını da İbrahim Şerif yaptı.

    Programın devamında da protokol konuşmalarına geçildi.

    CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A, ANAVATANA VE BURSA’YA SELAMLARIMIZI GÖNDERİYORUZ

    “Kardeşliğimizin pekiştirilmesi adına böylesine güzel ve bereketli bir iftar programını gerçekleştirerek, ramazan ikliminin paylaşılmasına ve kaynaşmaya vesile olduğunuz için sizlere teşekkür ederiz.” Sözleriyle konuşmasına başlayan Rıdvan Ahmet, ayrıca Satıköy bayanlarına ve gençlerine de teşekkür etti. “Bütün soydaşlarımız adına, suskun dünyanın hür sesi olan, mazlumlara sırdaş olan, gariplere yoldaş olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Anavatan Türkiye’ye ve Bursa’ya selam ve muhabbetlerimizi gönderiyoruz. Rabbim ayağınıza taş değdirmesin. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.” Görüşlerine yer verdi.

    BİR ELMANIN İKİ YARISI GİBİYİZ

    “Bugün burada kendi köyümde olmak benim için ayrı bir mutluluk. Dernek başkanı olarak bir çok yerde bulundum, ancak insanın kendi doğduğu yer gibi yok. Böyle bir günde oruç açmak paha biçilmez bir mutluluk.” Sözleri ile konuşmasına başlayan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Ali Emin Latif, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti ve konuşmasını “Bizler, Anavatan olarak her zaman yanınızdayız. Sizler sevinince bizler daha çok seviniyoruz. Sizler üzülünce, bizler daha çok üzülüyoruz. Bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Bursa’daki hemşerilerinizin selamlarını iletiyor ve Ramazanınızı tebrik ediyorum.” Sözleri ile tamamladı.

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim İbrahim Şerif, iftar sofrasına katılımlarından dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanına, Kozlukebir Belediyesi çalışanlarına ve Satıköy halkına teşekkür etti ve tebrik etti.

    BATI TRAKYA DAVASINA ÖMRÜNÜ VERMİŞ BAŞTA DR. SADIK AHMET OLMAK ÜZERE DİĞER BÜYÜKLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

    Amacın yemek yemek olmadığını, birlik ve beraberliğin ortaya koyulması olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet’e, Satıköy gençlerine, bayanlarına teşekkür etti. “Bursa’dan bol bol selamlar getirdik. Hakan Çavuşoğlu’nun eski bakan Cavit Çağlar’ın selamları var. Batı Trakya davasına ömrünü vermiş başta Dr. Sadık Ahmet olmak üzere diğer büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Daha şimdiden Kadir Geceniz ve Bayramınız mübarek olsun.” Görüşlerine yer verdi.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kozlukebir Belediyesinin düzenlediği sahur programı da 18 Nisan sabahı gerçekleşecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.