ALİNUR AKTAŞ: BEN, BATI TRAKYA’YI ÇOK SEVİYORUM

    Previous Next

    ALİNUR AKTAŞ: BEN, BATI TRAKYA’YI ÇOK SEVİYORUM

     

    Gümülcine, 18.04.2022

    Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kozlukebir Belediyesinin düzenledikleri sahur programı 18.04.2022 tarihinde Kozlukebir Camii’nde gerçekleşti. Programda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın “Bizler, buradan dünyaya mesaj veriyoruz; bizim savaşla, nefretle, öfkeyle, hainlikle, kanuna aykırılıkla hiç işimiz yoktur.” Sözleri damgasını vurdu.

    Alinur Aktaş Kozlukebir köyüne gelişinde gençlerin çaldığı ramazan davulu ile  karşılandı.

    Sahur programına; T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Subutay Koç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Bursa Milletvekili Atilla Övünç, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Mehmet, Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti  Spordan Sorumlu ve Hayat Boyu Öğrenim Danışmanı Ahmet İbram’ın yanısıra bölge halkı katıldı.

    BELEDİYE BAŞKANI RIDVAN AHMET, BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ

    Bursa Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık olarak 8 yıldan beri bir çok ilkleri bizlere, çocuklarımıza yaşattıklarını, belirten Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

    CAMİLERİ ŞENLENDİRMEMİZ GEREKİR

    Ramazan ayının ortasına geldiklerini ve ramazanı tebrik eden Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, “Ramazan bizler için hep coşkulu oluyordu. İki yıldan bu yana pandemi nedeniyle bu coşkuyu kaybettik. Geçmiş yıllarda Domruköy’de böyle bir sahurda yollara taşmıştık. Bugün ise işte bu kadarız. Bunun sebebi ise pandemi. Pandemi bizleri tembelleştirdi. Camilere ve kahvelere gitmiyoruz, evlere kapandık. İnşallah bu alışkanlıkları tekrar yaşamaya başlayacağız.

    Biz insanları hayra ve güzele davet eden bir ümmetiz, milletiz. Bizim vazifemiz sadece ibadet yapmak değil, komşularımızı da camiye davet etmekle görevliyiz. Bizim kültürümüzün, varlığımızın temeli camileri şenlendirmemiz gerekir.” Görüşlerine yer verdi.

    BİZLER, GÜÇLÜYÜZ. ÖNEMLİ OLAN BİRLİĞİMİZE, DİRLİĞİMİZE ZEVAL GELMEMESİDİR

    Bursa Büyükşehir ve Kozlukebir Belediyelerine teşekkür eden Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Ali Emin Latif, “Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi ve Anavatan her zaman sizlerin yanındadır. Batı Trakya’da sorunlarımız devam ediyor. Eğitim, ekonomi, vakıflar ve müftülükler gibi sorunlarımız devam ediyor. Bizler de bunları yakından takip ediyoruz. Sorunlarımızı birlik, beraberliğimizle aşacağız ve aşacağımıza da inanıyorum. Bizler, güçlüyüz. Önemli olan birliğimize, dirliğimize zeval gelememesidir.” Düşüncelerine yer verdi.

    “Buraya kadar gelmek çok önemli. Büyük fotoğrafa bakmak lazım. Sizler yıllardır, Yunanistan Devleti içerisinde, size kanunla koyulmuş haklarınızı elde etmek için, hem bu devletin kurallarına saygılı olurken, hem de dininizi diyanetinizi yaşamak için, örfünüzü, adetinizi yaşamak için ne kadar büyük mücadele verdiğinizi biz biliyoruz. Allah hepinizden razı olsun.” Görüşlerini aktaran Alinur Aktaş, Somali, Irak, Suriye ve Afganistan’da gözyaşı olduğu gibi, bugün Müslüman coğrafyasının bir çoğunun kavga ve gözyaşı içerisinde bulunduklarını; ancak etraftaki karışıklıklara rağmen, 85 milyon nüfusu ile dimdik ayakta durmaya çalışan bir Türkiye Cumhuriyeti’nin var olduğunu vurguladı.

    BEN, BATI TRAKYA’YI ÇOK SEVİYORUM

    Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben, Batı Trakya’yı çok seviyorum. Ben, Bosna-Hersek’i, Kosova’yı, Makedonya’yı çok seviyorum. Oralardaki Müslüman dindaşlarımı çok seviyorum. Onlar benim için kıymetli ve değerlidir.

    Çocukların eğitimi, insanlarımızın dinini, diyanetini doğru bir şekilde yaşayabilmeleri, Anavatan ile ilişkileri çok önemli şeyler. Bunların hepsinin sağlanması lazım. Ama bunların sağlanması noktasında size engeller koyulmaya çalışılıyor. Ama Allah’a şükür ki siz haklı mücadelenizi dimdik ayakta devam ettiriyorsunuz.

    Lütfen çocuklarınızın eğitimlerine önem veriniz. Müslüman aleminin ne olduğunu onlara gösterin. Farklı düşünceleriniz olabilir. Zor zamanlarda omuz omuza olabilmeliyiz. Çocukların yüzündeki ışıltı ve gülücük bizim için çok değerli.

    Bizler, buradan dünyaya mesaj veriyoruz; bizim savaşla, nefretle, öfkeyle, hainlikle, kanuna aykırılıkla hiç işimiz yoktur. Müslüman Türk Milleti her zaman inancını yaşamış, komşuları ile iyi ilişkiler içerisinde olmuş, hatta tebasındaki farklı dinlere saygı duymuştur. Osmanlı hiçbir zaman onların dilini ve dinini değiştirmemiştir.”

    Son olarak, Bursa Milletvekili Atilla Övünç, yaptığı kısa konuşmada, Müslüman aleminin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri Sayın Cumhurbaşkanı’nın selamlarını ilettiğini belirtti ve organizasyonu düzenleyenlere teşekkür eti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.