Kasapoğlu: “Gençlerimizi Türkiye’deki Gençlik ve Spor Bakanlığının kamplarında ağırlamanın müjdesini veriyorum”

    Previous Next

    Kasapoğlu: “Gençlerimizi Türkiye’deki Gençlik ve Spor Bakanlığının kamplarında ağırlamanın müjdesini veriyorum”

    Gümülcine, 26.04.2022

    Gümülcine Türk Gençler Birliği ve Gümülcine S. Müftülüğünün 26.04.2022 akşamı, GTGB bahçesinde düzenledikleri iftar büyük bir katılımla gerçekleşti.

    İftar öncesi Türk Azınlık temsilcileriyle T.C. Gümülcine Başkonsolosluğunda azınlığın önde gelenleriyle görüşen Kasapoğlu ve beraberindekiler devamında da Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret ettiler ve günün anısına çonar fidanı diktiler. Kırmahalle camisinde kılınan namazdan sonra da çarşı ziyareti ve Gümülcine Türk Gençler Birliğinde azınlık spor kulüpleri temsilcileriyle görüşme gerçekleşti.

    Gümülcine S. Müftülüğü İlahi Grubu’nun ilahileri ve okunan ezanla  hep birlikte iftar yapıldı. Yemek sonrası duayı ise İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptı.

    İftara; T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,  İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, T.C. Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Müftüler İbrahim Şerif ve Ahmet Mete, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Ali Emin Latif, Bursa Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı  Ali Molla Salih, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve Onursal Başkan Işık Sadık Ahmet, işadamı Levent Sadık Ahmet, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin,milletvekilleri Hüseyin Zeybek, İlhan Ahmet ve Burhan Baran, kanaat önderlerinden Mehmet Koç ve Apti Hasan,  azınlık belediye başkanları ve dernek başkanlarının yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı.

    HER NE KADAR BİRLİĞİMİZİN RESMİYETİNE PRANGALAR VURULMUŞ OLSA DA DEMOKRATİK KURALLAR VE YASALAR ÇERÇEVESİNDE, ANAVATANIMIZIN DESTEĞİNİ DE HER AN YANIMIZDA HİSSEDEREK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

    Manevi ve milli duyguların yoğun olarak yaşandığı bu günlerde, sizleri Batı Trakya Müslüman – Türk Azınlığının kalbinin attığı merkezde ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını belirten Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, “Gümülcine Türk Gençler Birliği 94 yıllık ulu bir çınardır. Bu ulu çınarın gölgesinde yetişen binlerce genç Azınlığımızın bekası için birer nefer olmuşlardır. Buradan aldığımız feyz ile, bugün verdiğimiz kimlik mücadelesi içinde; bilinçli, eğitimli ve donanımlı birer birey olmuşlardır. Bütün gayretimiz kararlılıkla bu toplumsal mücadele içerisinde bu gençlerin sayısını arttırmaktır. Amacımız düzenlediğimiz kurslar ve diğer etkinliklerle bu gençleri doğru alanlara yöneltmektir. Her ne kadar Birliğimizin resmiyetine prangalar vurulmuş olsa da demokratik kurallar ve yasalar çerçevesinde, Anavatanımızın desteğini de her an yanımızda hissederek çalışmalarımıza devam ediyoruz.” Görüşlerine yer verdi.

    İbrahim Şerif, Türkiye’den gelen Bakan Kasapoğlu’na ve tüm misafirlere iftara katılımlarından dolayı teşekkür etti ve Ramazan ayını tebrik etti.

    İYİ Kİ BATI TRAKYALIYIM. BENİM EN ÖNEMLİ VASFIM BATI TRAKYALI OLMAK

    “İnsanın doğup büyüdüğü yer demek böyle oluyormuş. Hasret kalınca ayrı bir heyecanı yaşamayı sağlıyor. Dolayısıyla ben sizin bir kardeşiniz, ağabeyiniz olarak burada bulunmaktan son derece mutluyum, onurluyum, gururluyum” diyerek konuşmasına başlayan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, “İyi ki Batı Trakyalıyım. Benim en önemli vasfım Batı Trakyalı olmak. Onun ötesinde hiç bir vasıf bunun kadar önemli değil. Bunu böyle bilmenizi isterim. ” İfadelerini kulandı.

    BURADAKİ GENÇLERİMİZİ TÜRKİYE’DEKİ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞININ KAMPLARINDA AĞIRLAMANIN MÜJDESİNİ VERİYORUM

    Gelmeden önce Sayın Cumhurbaşkanıyla görüştüğünü ve selam ve sevgilerini getirdiğini belirten T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “Batı Trakyalı kardeşlerimize 85 milyon Türkiye’nin gönül selamını da iletmek istiyorum. Aramızda belki bir takım fiziki mesafeler olsa da buradan yaşayan siz değerli kardeşlerimizle aramızdaki gönül bağı zayıflamadı, bilakis daha da güçlendi. Bu birliktelik vesilesiyle bunun bir kez daha gördüm. ” ifadelerine yer vererek konuşmasını sürdüren Kasapoğlu spor kulüpleri temsilcileriyle görüştüğünü ve bu kulüplerin mevcut durumlarını ve yarınlara yönelik çalışmaları konuştuklarını belirtti ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben buradan onları destekleme adına, onlarla ilgili çalışmaları gerçekleştirme adına da buradan yeni çalışmalarımızın müjdesini paylaşmak istiyorum.

    Burada genç kardeşlerimiz var. Türkiye’deki kardeşleriyle bir araya gelmesi, Türkiye’de gençlerle tanışması, hasbihal etmesi bizim de çok ama çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi. Buradaki gençlerimizi Türkiye’deki Gençlik ve Spor Bakanlığının kamplarında ağırlamanın müjdesini veriyorum.

    Bizim ecdadımız yüzyıllarca kardeşliğin, adaletin, sevginin sancaktarlığını yaptı. Biz de onların evlatları ve torunları olarak yüreğimizdeki adalet duygusuyla, muhabbet duygusuyla, vicdanla; sevginin ve adaletin bayraktarlığını yapmaya devam edeceğiz. O yüzden Batı Trakya’daki tüm kardeşlerimizin varlığı, bizlerle irtibatı güçlenerek büyüyor ve aramızdaki gönül bağının güçlenmesi ve bu pırıl gençler için ne imkanımız varsa seferber etmeye, var etmeye devam edeceğiz. Aramızdaki kardeşliği yarılara daha da güçlendirerek taşıyacağız. ”

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.