Yarın Ramazan Bayramı

    Yarın Ramazan Bayramı

    Gümülcine, 01.05.2022

    Ramazan Bayramı 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü başlıyor.

    Yunanistan’da Kovid-19 önlemlerinin bir çoğunun kaldırılmasından sonra, binlerce Müslüman Bayram Namazını camilerde cemaatle kılınacak. Ancak yine de kalabalık ortamlarda maske takılması tavsiye edilmektedir.

    Bayram namazı saatleri:

    Atina

    06:59:00

    Dedeağaç

    06:47:00

    Gümülcine

    06:48:00

    İskeçe

    06:50:00

    Kos

    06:47:00

    Rodos

    06:44:00

    Şapçı

    06:47:00

    Selanik

    06:59:00

    Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Hümeyra Nur İşlek, AA muhabirine, Ramazan Bayramı'nın başladığının işareti olan şevval ayının hilalinin, bu akşamdan itibaren Asya'nın güneydoğusu ve Hint Okyanusu'ndan itibaren görülmeye başlanacağını söyledi.

    "Bayramda insanlara karşı tebessüm etmemiz ve güler yüzlü olmamız gerekiyor"

    Cemaatin salgından kurtulmanın şükür nişanesi olarak bayram sabahı camilere akın edeceğini belirten Kapukaya, ibadeti sadece ramazan ve bayramlarla sınırlamamak, bütün seneye yaymak gerektiğini aktardı.

    Bayram sabahında erken kalkmak, temizlenmek ve güzel kokular sürünmek gerektiğini ifade eden Kapukaya, "Bize bu bayramı nasip ettiği için ve nimetlerini bize verdiği için Allah'a şükretmemiz lazım. Bayramda acımızı, kederimizi içimize gömmemiz, insanlara karşı tebessüm etmemiz ve güler yüzlü olmamız gerekiyor." diye konuştu.

    Bayramda ihtiyaç sahiplerine sadaka verme tavsiyesinde bulunan Kapukaya, "Eğer fitrelerimizi hala vermemişsek Ramazan Bayramı içerisinde muhakkak vermemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

    Bayramda tebrikleşmenin çok önemli olduğunu dile getiren Kapukaya, "Bayramda imkanımız varsa kardeşlerimizi ve özellikle büyüklerimizi ziyaret edelim. Huzurevinde kalan ve kimsesi olmayan yaşlılarımızı ve yetimleri ziyaret edip onların gönlünü alalım." açıklamasında bulundu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.