Samsun yolculuğu başladı!

    Previous Next

    Samsun yolculuğu başladı!

     

    Gümülcine, 03.05.2022

    Samsun – Atakum Belediyesinin 19 Mayıs kutlamalarına davet edilen ROBİS –Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Grubu bu sabah (3 Mayıs 2022) Gümülcine’den yola çıktı. Grup günde yaklaşık 100 km katedip 1.300 km pedal çevirdikten sonra 17 Mayıs günü Samsun’a varmış olacak.

    İlk molayı Malkara’da verecek olan grupta Latif Mehmet, Ali Kayrak, Şükrü Mehmetçik ve Hüseyin Sadık yer almaktadır. Ekibi Türkiye hududunda İpsala ve Malkara belediye başkanlarının karşılaması beklenmektedir. Ayrıca ekibe bir çok bölgede Türk sporcuların da eşlik edeceği belirtilmektedir. Ekip ilk defa bu kadar uzun bir etaba çıkmaktadır.

    Başkanlığını Latif Mehmet’in yürüttüğü ROBİS 2015 yılında bisiklet sporu ile faaliyetlerine başladı ve devamında da yürüyüş sporu eklendi.

    Latif Mehmet, daha önceleri yaptığı açıklamada ilham aldıkları sporcular olduğunu belirtmişti. Ankara’dan Gürkan Genç’in, sekiz yıldan bu yana dünya turuna devam ettiğini, Afrika’yı bitirdiğini ve şu anda Güney Amerika’da olduğunu vurgulamıştı.

    Latif Mehmet, yola çıkmazdan önce, amaçlarının spor yapmak, etkinlik düzenlemek ve gençleri bu spora teşvik etmek olduğunu belirtti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.