Zeybek, Devlet okullarında görev yapan azınlık eğitimcilerinin tatil izinlerini sordu

    Zeybek, Devlet okullarında görev yapan azınlık eğitimcilerinin tatil izinlerini sordu

     

    Gümülcine, 06.05.2022

    Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’na

    Konu: "Devlet Okullarında Görev Yapan Eğitimcilerin Dini Tatil İzinleri"

    Trakya'daki kültürel zenginlik, azınlık öğretmenlerinin eğitim verdiği devlet ve azınlık okullarının işleyişine de yansımaktadır.

    Farklı dini bayramların mevcudiyeti,kutlamaların gerçekleşebilmesi ve azınlık eğitimcilerinin idari izin kullanabilmeleri yönünde yasal uygulama gerektirmektedir. Azınlık okullarında görev yapan eğitimcilerin dini ve resmi bayramlarda kullandıkları idari izin tatilleri sorunsuz bir şekilde uygulanmaktadır,asıl sorun devlet okullarında görev yapan azınlık eğitimcilerini ilgilendirmektedir.

    Yönetmelik,Trakya’da azınlık okullarında görev yapan eğitimcilere dini bayramlarını kutlama hakkına saygı göstererek idari izin vermektedir. Ancak, bölgemiz devlet okullarında ve ülkenin geri kalanında bu yönetmelik uygulanmamaktadır.

    Bu konu, devlet okullarında görev yapan azınlık yedek öğretmenlerini de kapsamaktadır. İskeçe Öğretmenler Derneği'nin ilgili bir duyuruda belirttiği gibi, "Dini bayramlarını kutlamak için izin almak, yedek öğretmenler için maaş kesintisi anlamına gelmektir".

    • Anayasa gereğince, din özgürlüğünün bir sonucu olarak, ibadetin engelsiz bir şekilde yapılması gerektiğinden.
    • Trakya devlet okullarında görevli azınlık öğretmenlerinin idari izinli olmaları ülkenin diğer bölgeleri için geçerli olmadığından.
    • Dini bayramlarını kutlanmak için izne ayrılan azınlık yedek öğretmenlerine maaş kesintisi uygulandığından.

    Sayın Βakan’a sorulur,

    • Ülke genelinde dini bayram günlerinde azınlık devlet okullarında görevli öğretmenlerin idari izinli sayılmaları için ne gibi girişimlerde bulunmayı düşünüyorsunuz ?
    • Dini bayramlarını kutlamak için azınlık yedek öğretmenlerine maaş kesintisi olmaksızın idari izin kullanma hakkını tanımayı düşünüyormusunuz?

                                                             İskeçe Siriza Milletvekili

                                                                   Hüseyin Zeybek

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.