ILICA’DA MUHTEŞEM HIDRELLEZ ŞENLİĞİ

    Previous Next

    ILICA’DA MUHTEŞEM HIDRELLEZ ŞENLİĞİ

    Gümülcine, 07.05.2022

    İskeçe Türk Biriği (İTB) ile Mustafçova Belediyesi tarafından düzenlenen Ilıca köyündeki Hıdrellez Bahar Şenliği, 6 Mayıs 2022 Cuma günü büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 2004 yılında İskeçe Türk Birliği ile Ilıca Nahiyesi tarafından başlatılan etkinlik, üç yıl boyunca Ramazan ayı ve Kovid -19 pandemisi nedeniyle yapılamamıştı. Bu yılki Hıdrellez Bahar Şenliği’ne azınlık kurumları da ilgi gösterdi.

    Etkinliğe İskeçe Türk Birliği Halk Oyunları ve Müzik Ekipleri, İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu ve İskeçe Türk Birliği Balkan Gençlik Okulu öğrencileri de katıldı. Hıdrellez Şenliğine üç otobüsle katılan İskeçe Türk Birliği ekipleri burada sundukları gösterilerle Ilıca’da buluşan soydaşlardan tam puan aldı. Müzik öğretmenleri Süleyman Kara ve Merve Kara yönetimindeki İskeçe Türk Birliği merkez, Şahin ve Gökçeler müzik kursu öğrencileri şarkı ve türküler seslendirdi.

    Tülin Hacıhalil ve Gökhan Mustafa’nın çalıştırdığı İskeçe Türk Birliği büyükler ve küçükler halk oyunları ekipleri de sundukları gösterilerle göz doldurdu. Bu arada İTB yetişkinler halk oyunları ekibinden Murat Sebahattinoğlu ise efe kıyafetiyle yaptığı tek kişilik oyun Hıdrellez alanında toplanan kalabalıktan büyük alkış aldı.

    Bu arada İskeçe Türk Birliği tarafından halka geleneksel Hıdrellez Göllesi dağıtıldı. İTB Gençlik Kolu üyeleri ise konuklara Türk kahvesi ikram etti. Bahar Şenliğinin sunuculuğunu İTB yöneticilerinden Zeynur Bargan yaptı.

    Ilıca köyündeki Hıdrellez etkinliğine katılanlar İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve dernek yöneticileri ile Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ve meclis üyeleri tarafından karşılandı. Etkinliğe katılanlar arasında Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Belediye Başkan Yardımcısı Süha Bekiroğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı HüseyinBaltacı, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık ve diğer davetliler yer aldı.

    Ilıca kaplıcalar alanındaki etkinliğin açılış konuşması İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu tarafından yapıldı. Ozan Ahmetoğlu yaptığı konuşmada İskeçe Türk Birliği olarak 18 yıldır Ilıca köyünde önceleri Ilıca Nahiyesiyle daha sonra ise Mustafçova Belediyesiyle birlikte Hıdrellez etkinliğini düzenlediklerini söyledi. İTB Başkanı Ahmetoğlu, Orta Asya’dan Balkanlara kadar olan geniş coğrafyada yaşayan Türk ve Müslüman topluluklarında Nevruz ile Hıdrellez’in en önemli bahar bayramı olduğunu belirterek, İskeçe bölgesinde de en önemli Hıdrellez kutlamasının yapıldığı yerlerden birinin Ilıca olduğunu vurguladı. Ahmetoğlu, doğal güzellikler açısından ve doğanın nimetlerinin cömertçe sunulduğu imkanlar açısından Ilıca’nın bölgemizin en güzel noktalarından biri olduğunu ifade ederek, 18 yıldır Hıdrellez etkinliklerine destek veren tüm kurumlara ve özellikle de bölgedeki soydaşlara teşekkür etti.

    Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin de Ilıca’daki Hıdrellez şenliğine katılan tüm konuklara teşekkür etti. Kültürel zenginliklerin yaşatılmasının önemine değinen belediye başkanı Delihüseyin, Ilıca köyünün doğal güzelliklerini de anlattı. Kaplıca tesislerinin yenilendiğine dikkat çeken Rıdvan Delihüseyin çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

    Etkinlikte konuşan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Ilıca’daki Hıdrellez Bahar Bayramı Etkinliğine ilk kez katıldığını belirterek, organizasyondan dolayı İskeçe Türk Birliği ve Mustafçova Belediyesi ile gösteri sunan gençlerle çocukları ve eğitimcilerini tebrik etti. Başkonsolos Ömeroğlu ilk görev yeri olan Orta Asya cumhuriyetlerinden Kırgızistan’da benzer kutlamaların yapıldığını kaydederek, “Buradan 5 bin kilometre uzakta gördüğüm etkinliklerinin benzerlerini burada görmek bu anlamda kültürel zenginliğimizin bir örneğidir.” diye konuştu.

    Ilıca’daki Hıdrellez etkinliğinde Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu ve BTAYTD Başkanı Hüseyin Zeybek de birer konuşma yaptı.

    Etkinlik, İTB ekiplerinin gösterilerinden sonra Süleyman Kara ve öğrencilerinin seslendirdiği şarkılarla devam etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.