Azınlık Okulları Encümenler Birliğinden açıklama

    Azınlık Okulları Encümenler Birliğinden açıklama

     

    Gümülcine, 12.05.2022

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Av. Ahmet Kara, 11 Mayıs Çarşamba günü Doğu Makedonya Trakya Bölgesi Eğitim Müdürü sayın Bandikos ile bir toplantı gerçekleştirmiş olup, toplantıya azınlık eğitimimden sorumlu sayın Simeonidis de katılmıştır.

    Toplantıda ele alınan konuların başında haftalık ders programının cuma günü uygulanma şekli gelmiştir. Bu konuda Sayın Bandikos bir önceki toplantımızda belirttiklerini teyit ederek, önümüzdeki eğitim yılı için velilerden bir kereye mahsus beyanname talep edileceğini ve bu beyannameye istinaden öğrencilerin cuma günleri cuma namazı saatinden önce okuldan ayrılabileceklerini tekrarlamıştır. Bu konuda velilerimizle birlikte vermiş olduğumuz mücadelenin büyük oranda netice vermiş olması bizleri memnun etmiştir.

    Diğer bir önemli konu olan ve büyük bir hassasiyetle üzerinde durduğumuz okul kapatma konusunda, Sayın Bandikos, önümüzdeki eğitim yılı için şu an alınmış bir karar bulunmadığını ve herhangi bir okul kapatma kararı almamak için şartları sonuna kadar zorlayacaklarını net bir dille ifade etmiştir.

    Son olarak, özellikle enerji sektöründeki fiyat artışlarının okullarımızdaki faturalara yansımalarının da çok olumsuz olduğu konusu bir kez daha sayın Bandikos’a iletilmiştir. Kendileri bu konuda da bizimle aynı fikirde olduğunu ve bu sebeple okullara ayrılan ödeneklerin önümüzdeki eğitim yılı için ciddi anlamda arttırılması ve bu eğitim yılı için de ek ödenek çıkartılması konusunda bakanlığa görüş belirteceklerini ifade etmiştir.

    Olumlu bir havada geçen ve diyaloğun önemine dikkat çekilen toplantının sonunda, her iki yetkili azınlık eğitiminin iyileştirilmesi için önerilerimize açık olduklarını beyan etmişlerdir.

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği olarak, Sayın Bandikos ve Sayın Simeonidis’e vakit ayırarak taleplerimizi ve fikirlerimizi iyi niyetle dinleyip değerlendirdikleri için teşekkür ederken, karşılıklı anlayış ve diyalog içerisinde atılacak adımlarla azınlık eğitiminin hak ettiği seviyeye geleceğine olan inancımızı bir kez daha beyan eder, kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

    AZINLIK OKULLARI ENCÜMENLER BİRLİĞİ

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.