Güney Meriç’te Hıdırellez unutulmadı!

    Previous Next

    Güney Meriç’te Hıdırellez unutulmadı!

     

    Gümülcine, 15.05.2022

    Yunanistan’ın Güney Evros-Meriç bölgesinde faaliyetlerine devam eden Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneğinin düzenlediği Hıdırellez ve Bahar Şenlikleri iki yıl aradan sonra 14 Mayıs 2022 Cumartesi akşamı Musaköy’de yapıldı.

    Etkinliğe; Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Mahmut ve Onursal Başkan Bekir Mustafaoğlu, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, emekli öğretmenler, Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Seher Ahmet'in yanı sıra etraf köylerden yüzlerce soydaş katıldı.

    Ebru sanatçısı Berna Mustafaoğlu ve öğrencilerinin hazırladığı Ebru sergisinin açılmasından sonra protokol konuşmalarında, Pandemi nedeniyle iki yıldır etkinliğin yapılamadığını belirten Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Mahmut tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı ve şu ifadelere yer verdi: “Derneğimizin ve yeni yönetimin görevi örf ve adetlerimizi buralarda yaşatmaktır. İnşallah bunları başarır ve daha ileriye götürürüz.”

    Tüm katılımcıların Hıdırellez’ini  kutladığını ifade eden Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Onursal Başkanı Bekir Mustafaoğlu, “Bundan 15 yıl önce başlattığımız bir görev bence sona ermedi. Dernekçilikte görev sona ermez ve nöbet değişimi vardır. Bundan dolayı biz her zaman birlikte olacağız. Çocuklarımıza kültürümüzü ve örf adetlerimizi tanıtmak için mücadele vermekteyiz. Bu yüzden çocuklarımıza çok güzel mekanlar hazırladık.” Düşüncelerini aktardı.

    Hıdırellez’in Batı Trakya’nın her yerinde coşku ile kutlandığını belirten T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, “Ege’de de Mayıs ayının başında ateşler yakılarak kutlanmaktadır. Orada yaşadığımız gelenekleri tekrar burada görmüş olmak beni heyecanlandırdı. Sizlerin bugün burada birlik ve beraber olmanız ve bu heyecana ortak olmaktan da ayrıca memnuniyet duydum. Yeni yönetime de çalışmalarında başarılar dilerim.” Görüşlerini ifade etti.

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet de gönderdiği mesajla tüm katılımcıların Hıdırellez Bayramı’nı kutladı.

    Etkinliğin devamında da Güney Meriç Derneği etüt öğrencilerinin hazırladığı skeçler sergilendi. Devamında da yine derneğin çocuklar halk oyunları ekipleri sahneye çıktı. Etkinlikte bu yılın konuğu ise Dinkler Hanımeli Derneği halk oyunları ekibi oldu. Gecenin sonlarına doğru da Bulgaristan “Dostlar” grubu seslendirdiği türkülerle katılımcıların beğenisini topladı.

    Plaket takdiminden sonra, etkinlik katılımcılara ikramlarla sona erdi. Etkinlik 15 Mayıs günü Musaköy yakınlarındaki “Palamutluk” bölgesinde serbest piknikle devam edecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.