Milletvekili Baran, "Zorbalık olaylarını önlemek ve yok etmek için gerekli kararlar alınması şarttır "

    Milletvekili Baran, "Zorbalık olaylarını önlemek ve yok etmek için gerekli kararlar alınması şarttır "

    16.06.2022

    Sağlık Bakanına Syn A.Plevris’e

    Eğitim Bakanına Bayan N.Kerameos’a

    KONU: "Zorbalık olaylarını önlemek ve yok etmek için gerekli kararlar alınması şarttır "

    Son zamanlarda özellikle genç yaşta zorbalık devasa boyutlar alarak trajediye bile yol açtığını görmekteyiz. Bu tür davranışlara yol açan parametreler maalesef ki çoktur. Bunlardan en önemlileri, ülkenin eğitim düzeyi, var olan sosyal standartlar ve de toplumun bir kısmının yoksullaşması ile meydana gelen dışlanma faktörü.

    Zorbalık sözlü, fiziksel, karşılıklı veya sosyal medya aracılığıyla sadece okullarda değil tüm sosyal toplumlarda ve yaş gruplarında görülmektedir. Ancak ülkemizde demokrasiyi artırmak istiyorsak öncelikle toplumsal bilinci geliştirmemiz gerekmektedir.

    Özellike okullarda bu tür şikayetler artmakta iken ve yeni eğitim yılı için psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının işe alınmalarını bekliyor iken, Sağlık ve de Eğitim Bakanlıkları,Eğitim birimleri ile gerekli anlaşmalarda bulunup okullardaki zorbalığı önlemek ve yok etmek için acil kararlar almalıdırlar. Örneğin, Danimarka ülkesi okullarda empati dersini başlatarak eğitim yoluyla öğrencilere işbirliği ve dayanışma kavramlarının benimsenebileceği fırsatını vermektedir.

    Ayrıca zorbalığın doğurduğu sonuçlar hakkında okullarda koordineli bilgilendirme kampanyaları ve aynı zamanda ebeveynleri okul zorbalığını farkedebilmeleri için bilgilendirmek, zorbalığı ortadan kaldırmada iyi etken olabilecektir.

    Yukarıdaki bahsı geçen konulara dayanarak yetkili bakanlara soruyoruz,

    Bu tür zorbalıkları önlemek ve yok etmek için nasıl bir plan geliştirmeyi düşünüyorsunuz?

    Sorgulayan Milletvekilleri

    Burhan Baran

    Hara Kefalidu

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.