Antonis Gravanis, Yeni Espa Kalkınma Konferansına Katıldı

    Antonis Gravanis, Yeni Espa Kalkınma Konferansına Katıldı

     

    20.06.2022

    Rodop Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ΕΒΕΡ) Başkanı ve aynı zaman Yunanistan Odalar Merkez Birliği’nin (K.E.E.E) Kalkınma Yasası ve Sübvansiyonlu ESPA Programları Komisyonu Başkanı Antonis Gravanis, Kalamata’da gerçekleşmiş olan «YENİ ESPA ne tür ΥΕNİLİK getiriyor» başlıklı Kalkınma Konferansı’na katıldı.

    Açılış konuşmasını Başbakan Kiriakos Mitsotakis’in yaptığı konferans ’ta; yeni ESPA 2021-2027’nin Bölgesel Kalkınma açısından ehemmiyeti göz önünde bulundurularak, ana hedefleri, kaynakları ve prosedürleri analiz edildi. Yeni ESPA’nın asıl hedefi; ekonominin üretken değişimine katkıda bulunmak, toplumsal uyumu desteklemek ve bölgesel eşitsizliklerin kısıtlamasını sağlamaktır.

    Antonis Gravanis, konferans çerçevesinde, Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Sn. Adonis Georgiadis, Kalkınmadan ve Yatırımlardan sorumlu Bakan Yardımcısı Sn. Nikolaos Papathanasis ve Atina Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. İoannis Bratakos ile işyerlerinin kalkınması ve sürdürülebilirliği hakkında yüz yüze konuşma fırsatı buldu.

    Rodop Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ΕΒΕΡ) Başkanı, Antonis Gravanis, işletmelere yönelik desteklerin prosedürlerinin, katılım davetlerinin, değerlendirmelerinin ve ödemelerinin basitleşmesi konusunda; aynı zamanda bölgesel programlara ayrılan kaynakların desteklenmesinin önemini vurguladı. Bunlara ek olarak, 3,9 milyar avroluk işletmelere yönelik ayrılmış bütçenin Avrupa Komisyonu tarafından verilecek onayın önemine değindi. «Antagonistikotita 2021-2027» programı aracılığı ile, yukarıda bahsi geçen Yeni ESPA 2021-2027 programının Avrupa Birliği genelinde ilk onay alan programdır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.