Celal Bayar Lisesinde mezuniyet heyecanı yaşandı!

    Previous Next

    Celal Bayar Lisesinde mezuniyet heyecanı yaşandı!

    22.06.2022

    1952 yılında, Türkiye Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Yunan Kraliçesi Frederik tarafından Türk-Yunan dostluğunun simgesi olarak kurulan Celal Bayar Lisesinde 22.06.2022 akşamı mezuniyet heyecanı yaşandı.

    Okuldan bu yıl 120 öğrenci mezun oldu. Okulu; Rabia Perende, Mehmet Emir Mehmet ve Tuğçe Mustafa 20 puanla birincilikle bitirdiler. İkinci sırayı 19,9 puanla Kader Hüseyin alırken, üçüncü sırayı da 19,8 puanla Eralp Ahmet ile Zeynep Değermenci paylaştı.

    Yassıköy’de bir eğlence merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine Celal Bayar Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet, Müdür Yardımcısı Eleni Haci, öğretmenler, Encümen Heyeti Başkanı Fuat Perende, T.C. Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay’ın yanı sıra öğrencilerin aileleri katıldı.

    120 öğrenciyi mezun etmenin onurunu ve grurunu birlikte yaşadıklarını belirten Celal Bayar Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Fuat Perende, aynı başarıyı yüksek öğretimde de beklediklerini belirtti ve öğrencileri tebrik etti.

    Öğrencileri ve ailelerini tebrik ettiğini belirten Celal Bayar Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet,

    “Sevgili öğrencilerim, okula başladığınız günden bu güne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlerin gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır” görüşlerini ifade etti.

    Müdür Yardımcısı Eleni Haci de yaptığı konuşmada öğrencilere bundan sonraki eğitim hayatında başarılar diledi.

    Öğrencilerin bugün hayatlarının ileriki döneminde, özlem ve gururla anımsayacakları çok önemli bir dönemi tamamladıklarını belirten T.C. Gümülcine Konolosu Neslihan Altay,”Liseden mezun olmak sevincinin yanı sıra, 70 yıllık köklü bir mazisi olan ve Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde bir kültür köprüsü görevi gören tarihi bir eğitim ocağından diploma almanın sizler için ayrı bir guru kaynağı olduğu kanısındayım.” Görüşlerine yer verdi.

    Konuşmalardan sonra öğrencilerin müzik grubu sahne aldı. Devamında da yine öğrenciler tarafından vals ve zeybek oyunları sergilendi.

    Etkinliğin sonunda da öğrencilere diplomaları öğretmenler, encümen heyeti ve T.C. Gümülcine Başkonsolosu Neslihan Altay tarafından takdim edildi.

    Etkinlik öğrencilerin kepleri atmasıyla sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.