"İskeçe Kültür - Sanat Şenliği"nin sonuncusu İskeçe'de yapıldı

    Previous Next

    "İskeçe Kültür - Sanat Şenliği"nin sonuncusu İskeçe'de yapıldı

    05.07.2022

    İskeçe Türk Birliği'nin organize ettiği "İskeçe Kültür - Sanat Şenlikleri"nin sonuncusu İskeçe'de gerçekleştirildi. 02 Temmuz 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlik, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinin spor sitesinde yapıldı. İskeçe Türk Birliği tarafından düzenlenen etkinliğe çok sayıda soydaş katıldı.

    İskeçe'deki etkinliğin sunuculuğunu İTB Asbaşkanı Sevil Şerifoğlu ve Denetim Kurulu üyesi Hüsniye Arabacıoğlu yaptı. Etkinlikte, İTB bünyesindeki Merkez Biçki - Dikiş - Nakış ve El Sanatları Kursları ve İTB Merkez Resim Kursunun yıl sonu sergileri yer aldı. Sergilerin yanı sıra İTB Yumurcaklar Kulübü de yıl sonu gösterisi sundu.

    Etkinliğe katılan konuklar İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve diğer yöneticiler tarafından karşılandı.

    İskeçe'de yapılan "Kültür - Sanat Şenliği"ne Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Asbaşkanı Hasan Boşnak, Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, İskeçe Azınlık Ortaokul Lisesi Encümenler Heyeti Başkanı Erhan Hüseyin Ali, İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Müdürü Selçuk Fehmi, okul öğretmenleri ve çok sayıda soydaş katıldı.

    Sergilerin açılış kurdelesini kurum ve kuruluş başkanları hep birlikte kesti. Daha sonra ise sergiler gezilerek, kurs öğretmenlerinden el emeği eserler hakkında bilgi alındı.

    "Kültür - Sanat Şenliği"nin açılış konuşmasını İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptı. Ahmetoğlu konuşmasında tüm katılımcılara teşekkür ederken, organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti. Ahmetoğlu, İTB kurslarının kadınlara el becerisi kazandırmanın yanı sıra Batı Trakya'daki Türk kültürünü yaşattığını, kültür aktarımı görevini yerine getirdiğini, kültürel güzelliği ve inceliğini bu tür etkinliklerle yansıttığını ve gelecek nesillere aktardığını vurguladı. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, diğer azınlık kurumlarına da İskeçe Türk Birliği'nin etkinliklerine verdiği desteğe teşekkür ederek, "Bizler kurum ve kuruluşlar olarak hep birlikte olduğumuz zaman güçlüyüz. Birbirimize destek verdiğimiz zaman güçlü ve başarılıyız. Bu vesileyle her zaman İskeçe Türk Birliği'nin etkinliklerine katılarak destek veren, yanımızda olan anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin temsilcisi Başkonsolos sayın Murat Ömeroğlu'na ve değerli eşine de soydaşlarımızın huzurunda bir kez daha teşekkür ederiz." diye konuştu.

    İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Erhan Hüseyin Ali, etkinliğin organizasyonunda emeği geçenleri tebrik etti. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, encümen heyeti başkanı Erhan Hüseyin Ali’ye teşekkür plaketi takdim etti.

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı da etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ederek, İskeçe Türk Birliği'nin kültür alanındaki hizmetini vurguladı. Etkinliğin yapıldığı alanda yıllar önce mahalle çocuklarıyla futbol oynadıklarını hatırlatan Baltacı, "İlk futbol maçlarımızı da burada oynadık. İlk gollerimizi de

    burada attık. Ama çok şükür kendi kalemize gol atmadık. Çünkü toplumsal anlamda kendi kalesine gol atanlardan olmadık. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki barışı, toplumsal gelişmeyi, kültürü, sanatı, müziği, gelenekleri ön planda tutan bu tür faaliyetlere her zaman destek vereceğiz." dedi.

    İskeçe Milletvekili Burhan Baran da yaptığı konuşmada çok güzel ve anlamlı bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kültür ve sanatın toplumun hayatında çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten milletvekili Baran, "İskeçe Türk Birliği'nin bu çalışmalarına katılan herkes aslında bir ergoterapi yapıyor. Yani kültürel çalışmanın yanı sıra şahsi olarak da bu şekilde önemli bir faaliyete imza atıyorlar. Dolayısıyla gerek kişisel, gerekse toplumsal anlamda son derece önemli bir çalışma yapılıyor. Emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum." dedi.

    İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu da yaptığı konuşmada İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'nin selamlarını ve başarı temennilerini iletti. İskeçe Müftülüğü ile İskeçe Türk Birliği'nin iki kanatlı kuş misali olduğunu, birinin dini sahada, diğerinin de milli ve kültürel sahada etkin olduğunu vurguladı. Müftülük olarak üç etkinliğe de katılarak destek verdiklerini belirten Ahmet Hraloğlu, emeği geçenleri tebrik etti.

    Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da son derece önemli ve güzel bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurs öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik eden Başkonsolos Ömeroğlu, "Özellikle de öğrencilerimizin anne babalarını tebrik etmek istiyorum. Böylesine güzel etkinliğe imza atan çocuklar yetiştirdiğiniz ve bu çalışma gruplarını ayakta tuttuğunuz için tebrik etmek isterim." dedi. Bu arada İskeçe Türk Birliği'nin düzenlediği etkinlikle ilgili olarak Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "İskeçe Türk Birliği tarafından düzenlenen kültür ve sanat şenliklerinin kapanış etkinliğinde İskeçeli soydaşlarımızla birlikteydik. Sn. Başkan Ozan Ahmetoğlu ve ekibi ile öğretmen ve öğrencilerimize tebriklerimizi sunuyor, katılımcılara teşekkür ediyoruz."

    Konuşmaların ardından İskeçe Türk Birliği Müzik gruplarının gösterisine geçildi. Ayrıca İskeçe Türk Birliği çatısı altında çalışmalarını sürdüren küçükler, büyükler ve yetişkinler halk oyunları ekiplerinin gösterileri ise izleyicilerden büyük beğeni topladı. Etkinlikte İskeçe Türk Birliği Türk Sanat Müziği Korosu da izleyicilere konser verdi.

    Etkinlikte İskeçe Türk Birliği'nin kurslarına katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verildi. Tüm kurs öğretmenlerine ise teşekkür belgeleri takdim edildi. Ayrıca 31 yıl boyunca İskeçe Türk Birliği Biçki - Dikiş - Nakış ve El Sanatları Kurslarında öğretmenlik yapan Lütfiye Nihatoğlu'na İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu tarafından plaket verildi. Bu arada Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Asbaşkanı Hasan Boşnak ve İskeçe Azınlık Lisesi Müdürü Selçuk Fehmi’ye İskeçe Türk Birliği tarafından birer hediye takdim edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.