Cemaat vakıflarında 9 yıl aradan sonra seçim yapılacak!

    Cemaat vakıflarında 9 yıl aradan sonra seçim yapılacak!

    7.07.2022

    Vakıflar Genel Müdürü Ersoy'dan Cemaat Vakıfları Seçim Yönetmeliği değerlendirmesi:

    - "Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak cemaatlerimizin amacına uygun şekilde yönetilebilir olmalarını önemsiyoruz. Dolayısıyla bu yönetmelik üzerinde çok çalışılmış, konunun tüm paydaşlarıyla fikir teatisinde bulunarak hazırlanmıştır"

    ANKARA (AA) - Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Cemaat Vakıfları Seçim Yönetmeliği'ne ilişkin "Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak cemaatlerimizin amacına uygun şekilde yönetilebilir olmalarını önemsiyoruz. Dolayısıyla bu yönetmelik üzerinde çok çalışılmış, konunun tüm paydaşlarıyla fikir teatisinde bulunarak hazırlanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

    Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, Cemaat Vakıfları Seçim Yönetmeliği'nin gayrimüslim cemaat vakıflarının liderleri ve kanaat önderleriyle yapılan görüşmeler, ortak alınan kararlar üzerine şekillendiğini belirtti.

    167 cemaat vakfının seçim yapabilmesinin önünü açan yönetmelikle ilgili geri dönüşlerin genel olarak olumlu olduğunu belirten Ersoy, eleştirel bakılan kısımların ise yine cemaat önderleriyle görüşmeler neticesinde yönetmelikte yer aldığını ifade etti.

    Türkiye'de 77 Rum, 54 Ermeni, 19 Musevi, 10 Süryani, 3 Keldani, 2 Bulgar, 1 Gürcü ve 1 Maruni cemaat vakfı bulunduğunu aktaran Ersoy, "Tüm bu cemaatlerimiz yaklaşık 9 yıldır seçim yapamıyordu. Çıkarılan yönetmeliği çoğunluk memnuniyetle karşılarken az bir grup ise eleştirel yaklaşabiliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak cemaatlerimizin amacına uygun şekilde yönetilebilir olmalarını önemsiyoruz. Dolayısıyla bu yönetmelik üzerinde çok çalışılmış, konunun tüm paydaşlarıyla fikir teatisinde bulunarak hazırlanmıştır." ifadesine yer verdi.

    Ersoy, yönetmelikteki seçim çevresi düzenlemesine yönelik eleştirileri anımsatarak, şunları kaydetti:

    "Yönetmelikte, 'Seçim çevresi cemaat vakfının bulunduğu ildir. İstanbul ili için seçim çevresinin belirlenmesinde, milletvekili seçimlerinde uygulanan seçim çevreleri esas alınır.' hükmü yer almaktadır. Biz sadece İstanbul'da bulunan cemaat vakıfları ile değil, Hatay'da, Mardin'de, Diyarbakır'da bulunan kanaat önderlerimizle de görüşmeler yaptık. Fikir ve önerilerini aldık. Yönetmelikte bulunan tüm maddeler üzerinde titizlikle çalıştık.

    Yönetmeliğin yayınlanmasıyla birlikte Türkiye Ermeniler Patriği II. Sahag Maşalyan ve Rum Vakıfları Derneği Temsilcisi Yeorgios Papalyaris bizzat ve yazı ile teşekkürlerini iletmişlerdir. Ben de bu vesileyle cemaat vakıflarımız adına konunun takipçisi olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı iletmek istiyorum. Cemaat Vakfı Seçim Yönetmeliği'nin ve bu yönetmelik izniyle yapılacak seçimlerin tüm Rum, Ermeni, Süryani, Musevi, Keldani, Bulgar, Gürcü ve Maruni kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.