Başbakan Miçotakis: "Demokrasimizde gölgeler olmaması gerekir.”

    Başbakan Miçotakis: "Demokrasimizde gölgeler olmaması gerekir.”

    Gümülcine, 8.08.2022

    Son telefon dinlemelerinden sonra, Başbakan Kiryakos Miçotakis yaptığı açıklamada "Demokrasimizde gölgeler olmaması gerekir.” Dedi.

    Miçotakis, EİP- Milli İstihbarat Teşkilatında bir dizi kurumsal değişikliklerin yapılması konusunda hükümetin önerilerde bulunacağını ve araştırma komisyonu kurulacağını belirtti.

    Miçotakis, “Andrulakis’in cep telefonuna bağlantı yasal olsa dahi, siyasi olarak kabul edilemez” görüşlerini aktaran Miçotakis, kendisi de bu olayı bilmediğini ve eğer bilmiş olsaydı hiçbir zaman için müsaade etmeyeceğini vurguladı. 

    Konunun 2018 yılında oylanan yasaya göre Başsavcılığın prosedürle ilgili onayı vardı ki üç ay sürdü ve yasaya göre aniden otomatik olarak durduruldu. Her şey yasal olarak yapılmasına rağmen, Milli İstihbara Teşkilatı olayın siyasi boyutunu hafife almıştır. Genellikle yeterliydi, ancak siyasi olarak kabul edilemezdi. Olmaması gerekirdi. Vatandaşların Milli Güvenlik Teşkilatlarına olan güveninde çatlaklar oluşturmuştur.” Görüşlerine yer veren Miçotakis, son olarak da konunun ele alınış biçimin yetersiz olduğunu ve bu yüzden Milli İstihbarat Teşkilatı komutanı ile siyasi sorumluluğu üstlenen Başbakanlık sekreterinin görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.