BTTDD'den İskeçe'deki saldırıyla ilgili açıklama

    BTTDD'den İskeçe'deki saldırıyla ilgili açıklama

    Gümülcine, 29.08.2022

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, Batı Trakya Türk Azınlığı mensubu genç kardeşimize yönelik yapılan ırkçı saldırıyı kınamak üzere açıklamalarda bulundu.

    Yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz hafta İskeçe’de bir araya gelen Türk gençlerine önce sözlü sataşma ve ardından 16 yaşındaki Batı Trakya Türk azınlığı mensubu kardeşimizin 20 kişilik bir grup tarafından linç edilme boyutunda darp edilmesi ile devam etmiştir. Yaşanan bu hadise Batı Trakya Türk azınlığını derinden üzmüştür.

    29 Ocak olaylarının yaşandığı 1988 ve 1990 yıllarındaki olayları anımsatan saldırıda Batı Trakya Türk azınlığı mensubu genç kardeşimiz fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Geçtiğimiz yıllarda camilerimize ve mescitlerimize domuz kafası atılmış, molotof kokteylli saldırılar gerçekleşmiş ve Yunanistan basınında da bu provokatif eylemleri teşvik edecek yazılar sıkça yazılmış olmasına rağmen nezih Batı Trakya Türkleri her zaman bu olaylar karşısında sağduyulu davranmışlar, Yunanistan ile Türkiye arasında dostluk ve barış Batı Trakya Türklerinin arzusu olmuştur.

    Son yıllarda Yunanistan hükümetleri ve devlet mekanizması Batı Trakya’da yaşayan azınlığın Türk olduğunu sistematik bir şekilde inkâr etme yoluna girmiş, ancak gelinen bu noktada bazı kendini bilmezler bugün bize Türk olduğumuzu vurgulayarak fiziksel saldırıda bulunmaya cüret etmişlerdir.

    Geçtiğimiz günlerde patlak veren tele kulak skandalının ardından Yunanistan Meclisi İkinci Başkan Yardımcısı Haralambos Athanasiu’nun Batı Trakya’daki azınlık milletvekillerimizin dinlenebileceğini dile getirmesi büyük bir gaflet olduğu kadar tamamiyle provokatif bir söylemdir. Seçim arifesinde bazı siyasetçilerin toplumun hassasiyetleri üzerinden siyaset üretme çabası alışık olunan bir durum olsa da açıkça görülmektedir ki, Yunanistan hükümetinin yanlış politikaları ve son zamanlardaki radikal söylemleri toplumsal olaylara mahal vermektedir. Bu süreçte yaşanacak provokatif eylemlere karşı dikkatli olmak gerektiği hepimizce malumdur. Avrupa’nın göbeğinde ırkçı söylemler ve ırkçı eylemler kabul edilemez.

    Hatırlatmak isteriz ki, Batı Trakya Türkleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Yunanistan da anayasa ve yasalara sadık Türk kökenli Yunanistan vatandaşları olarak yaşayacaktır. Bunun aksini iddia eden siyasetçilerin hezeyan ve paranoyalarının toplumsal huzurumuzu bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Barış ve hoşgörü ikliminin istikrarı için el ele ve kardeşçe yaşamaya da devam edeceğiz. Bizler her zaman olduğu gibi Batı Trakya Türk azınlığına provokasyonlar karşısında itidal telkin ediyoruz. Ancak devlet eliyle organize edilen işlerde rüzgar ekenlerin fırtına biçeceğini bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz.

    Bu vesileyle ırkçı saldırıya maruz kalan genç kardeşimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.