Ramadan Duban'ın Yeni Öykü Kitabı "EMİNE" Yayımlandı

    Ramadan Duban'ın Yeni Öykü Kitabı "EMİNE" Yayımlandı

    Gümülcine, 15.09.2022

    Fizik Öğretmeni Ramadan Duban'ın hazırladığı "EMİNE" adlı öykü kitabı BAKEŞ tarafından yayımlandı.

    Kitap toplam 102 sayfadan oluşmakta ve 20 adet kısa öyküyü içermektedir. BAKEŞ’in 52. yayımı olarak basılan kitabın ISBN numarası ise şöyle: 978-618-5322-11-3. Basım tarihi  Eylül 2022 olan kitap Yunanistan- Gümülcine'de yer alan BAKEŞ'ten temin edilebilir.

    Duban, eserin önsözünde, “Yaşanmış, yaşanan hayatları yazmaya çalıştım. Toplumumuz insanının yaşadıklarını yansıtmaya özen gösterdim. Bunu kıymetli okur karar versin diye düşünüyorum” görüşlerini paylaşmaktadır.

    Ramadan Duban

    Ramadan Duban Haziran 1952'de İskeçe'nin Karaoğlan (Askira) Dağı’nın  Sulucadere (İdrohori) köyünde dünyaya geldi. İlköğrenimini Sünnetçiköy (Sunyo) Azınlık ilkokulunda tamamladıktan sonra, İskeçe (Ksanthi) Muzaffer Salihoğlu Ortaokul ve Lisesine kaydoldu. Bu liseden mezun olduktan sonra, askere gitti. Vatani görevini yaptıktan sonra, 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Matematik bölümüne girdi. Aynı fakülteden 1978 yılında mezun oldu. Aynı yıl memleketi, İskeçe'deki Sünnetçiköy'e döndü. Okuduğu lise, İskeçe Muzaffer Salihoğlu ve Gümülcine'de bulunan Celâl Bayar azınlık liselerine tayin olabilmek için büyük gayret sarf etti. İki liseye de hiç ara vermeden on yedi yıl, aralıksız her yıl dilekçe sundu. Ancak tayini hiçbir zaman gerçekleşmedi.

    Bu arada geçimini çiftçilik yaparak sağladı. En büyük moral kaynağını milletine hizmet yapmakta buldu. İlk başta, Sünnetçiköy Nahiyesinde 1984-1988 yılları arasında dört yıl nahiye meclis üyeliği yaptı. 1996 ve 2000 yıllarında Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğinde yapılan kongrelerde seçime katılıp yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 2001 yılında İskeçe Türk Birliği kongresinde yönetim kuruluna aday oldu ve kongrenin büyük çoğunluğundan onay alarak seçildi. Yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri kendisine bu güzide kurumun başkanlık görevini verdiler. 2003-2006 yılları arasında da aynı kurumun yönetim kurullarına seçilerek hizmetlerine devam etti.

    1990-2016 yılları arasında Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, İskeçe Türk Birliği çatıları altında matematik - fizik kursları tertipleyerek lise örencilerine yardımcı olmaya çalıştı. 2007 yılında İskeçe'nin köylerinde tertiplenen hatim törenlerini konu alan ve törenlerin yapıldığı köyler hakkında kısa bilgiler sunan bir çalışmayı kitaplaştırarak "Hatim" adı ile yayımladı. 2010 yılında Dostluk Eşitlik Barış Partisinin yeniden yapılandırılması için yapılan çalışmalara katıldı. Daha sonra gerçekleştirilen toplantı ve seçimlerde önce partinin yönetim kuruluna, devamında eğitimden sorumlu başkan yardımcılığına geldi. 25 Mayıs 2014 yılında gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimlerine Dostluk Eşitlik Barış Partisinin adayı olarak katıldı. Dostluk Eşitlik Barış partisi başkan yardımcılığı devam ederken, 2017 yılında Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği denetim kuruluna, 2019 ve 2022 yıllarında da aynı kurumun denetim kurulu başkanlığına seçildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.