Elektrikte sübvansiyon 1,1 milyar avro olacak!

    Elektrikte sübvansiyon 1,1 milyar avro olacak!

    Gümülcine, 21.09.2022

    Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas’ın açıklamalarına göre devlet elektrik ve doğalgaza yeni bir modelle sübvansiyon uygulayacak.

    Hükümetin hedeflerini açıklayan Skrekas, vatandaşı desteklemeye devam edeceklerini, kış boyunca yeterli enerjiyi sağlayacaklarını ve tasarrufu güçlendireceklerini belirtti.

    Elektrik enerjisinde 1 Ekim tarihinden itibaren ailelere yeni dalgalı bir destekleme modeli getirileceğini vurgulayan Skrekas, sübvansiyonun gelir durumuna bakılmaksızın herkese uygulanacağını sözlerine ekledi.

    Elektrikte dalgalı destek ise şöyle açıklandı:

    • Ayda 500 kilovat saate kadar tüketimlerde sübvansiyon %90 arttırılmakta ve megavat saat başına 436 avroya kadar yükselmektedir. Bu durum Yunanistan’daki ailelerin %90 gibi bir oranını kapsamaktadır.
    • Ayda 501 – 1000 kilovat saat tüketimlerde sübvansiyon oranı %80 oranında olup megavat saat başına 386 avro destek sağlanmaktadır. Eğer bir aile günde elektrik tüketimini %15 azaltabilirse sübvansiyon megavat saat başına 50 avro arttırılmaktadır.
    • Ayda 1001 kilovat saat tüketim geçildiğinde sübvansiyon oranı %70 oranında seyretmekte ve megavat saat başına 336 avro destek sağlanmaktadır. Yunanistan’da bu durumdaki ailelerin %2 civarında oldukları belirtilmektedir. Bu kategoride olan tüketicilere de %15 tasarruf yapmaları halinde megavat saat başına 50 avro sağlanacağı kaydedilmiştir.
    • Sosyal fatura ödeme sistemine dahil olan ailelere ise aylık fiyat artışlarının %100 karşılanmakta ve destek oranı megavat saat başına 485 avro destek sağlanmaktadır.
    • İşyeri faturalarına ise ekim ayında 35 kVA tüketimlerde ilk 2.000 kilovata %80 destek verilmekte ve oran ve 398 avroya ulaşmaktadır. 2.000 kilovatı geçen tüketiciler ise 230 avro destek verilecektir.
    • Çiftçilere ise megavat saat başına 436 avro sağlanmaktadır.

    Devletin ailelere ve çiftçilere olan elektrik sübvansiyonunun ekim ayında 1,1 milyar avro civarında gerçekleşeceği belirtilmektedir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.