Panthrakikos ve Fenerbahçeliler Derneği

    Panthrakikos ve Fenerbahçeliler Derneği

    YORUM

    Gümülcine, 26.10.2022

    Geçtiğimiz günlerde yerel basında yer alan bazı haberlerde yine bir bardakta gereksiz fırtınalar koparılmaya çalışıldı. Gümülcine’nin Panthrakios takımı Başkan Yardımcısı ile futbolcu Deniz Baykara’nın T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu ziyaret etmesi ve takımın sponsoru Yaka İKE şirketinin yer aldığı forma ile fotoğraflarının yayımlanması bir dizi art niyetli eleştirilere neden oldu.

    Ancak Başkonsolos Ömeroğlu’nun yayımladığı fotoğrafta bir gariplik yoktu. Baykara vatandaşı olduğu ülkenin temsilcisini ziyaret ediyordu. Trabzonspor’da top koşturan Yunan futbolcu Bakesatas, İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos’un Sümela Manastırı ziyareti sırasında kendisiyle nasıl ayine katıldıysa, bu da işte öyle bir davranış. Eleştirilecek bir tarafı yoktur ve normal karşılanmalıdır.

    Yine Yaka İKE şirketinin Panthrakikos’a sponsor olması dolayısıyla amblem içerikli formasıyla poz verilmesi gayet normal bir uygulamadır. Başka bir formayla poz verilmesi zaten hiç de hoş olmazdı. Bugüne kadar diğer başka sponsorlar eleştirilmedi. Ancak bir azınlık ferdinin bölge takımına verdiği destek neden hoş görülmüyor?

    Sonunda bu da oldu. Her fırsatta Türkiye’ye yüklenenler, gündemde tutmaya çalışanlar, bu sefer futbola da el attılar. İddialara göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir arkadaşının takıma 50.000 avro sponsorluk sağladığı yönündeydi. Panthrakikos takımından yapılan açıklamada, takımın Erdoğan’ın herhangi bir arkadaşından hiçbir zaman 50.000 avro sponsorluk almadığı ve bu tür iddiaların utanç verici olduğu belirtildi.

    Yine Gümülcine’de ikinci defa Fenerbahçeliler Derneği’nin kurulması da yersiz, maksatlı ve gereksiz eleştirilere neden oldu. Derneğin başlığında neden “Batı Trakya” kelimeleri yer alıyor, gerekçesiyle adeta adalet mekanizmasına yön verilmeye çalışılmaktadır. Halbuki bugüne kadar bölgemizde “Batı Trakya” kelimelerini içeren bir dizi dernek kurulmuştur. Örneğin Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği v.b. Öyleyse bu derneğin de böyle bir isimle kurulmasında eleştirilecek bir durum yoktur.

    En garip olanı ise, Panthrakios takımı için yapılanların Trakya için “milli politika” yoksunluğuna bağlanmasıdır. Bu terane yıllardır dillendirilmektedir. Her gelen iktidar Trakya’nın kalkınması için özel önlemler, projeler ilan etmektedir. Ancak yıllardan beri bu bölgenin kalkınması sağlanamamaktadır ve AB’nin en geri kalmış bölgesi kalmaya devam etmektedir. Peki bunun sebebi nedir? Sebebi çok basittir. Trakya’da neredeyse nüfusun yarısını, yıllarca bir sürü haklardan mahrum ettiyseniz, bu açığı kapatmanız artık çok zordur. Hangi programı yaparsanız yapın, Türk Azınlığın antlaşmalardan kaynaklanan hakları kırpılıyorsa, göz ardı ediliyorsa, bu bölge geri kalmaya devam eder!

    Batı Trakya’da ilk Fenerbahçeliler Derneğinin kurucusu olarak yeni derneğimize başarılar diliyoruz.

    Evet, YAKA IKE şirketi, bölgenin kalkınmasına yönelik sorumluluğunu yerine getirmiş ve Panthrakikos’a sponsor olmuştur. İnşallah şirket bu tür sponsorlukları diğer takımlara da sağlar. Peki Gümülcine’nin diğer şirketleri nerede?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.