Yazarlar Kırcaali’de buluştu

    Previous Next

    Yazarlar Kırcaali’de buluştu

    Gümülcine, 27.10.2022

    Kırcaali Yazarlar buluşması 26 Ekim 2022 akşamı Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde yer alan Ömer Lütfi Kültür Derneğinde gerçekleşti. Etkinliğe Bulgaristan’dan Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet ve Müdürü Müzekki Ahmet, Kırcaali Bölge Müftüsü Basri Emineefendi, Sofya’dan Sabri Alagöz, Kırcaali’den Durhan Ali, Haşim Semerci, ressam Kamber Kamber, Yunanistan- Batı Trakya’dan İbrahim Baltalı’nın yanı sıra diğer bölgelerden yazarlar ve şairler yer aldı.

    Etkinlik Müzekki Ahmet’in konuşmalarıyla başladı. Ahmet, etkinliğin pandemi dolayısıyla yapılamadığını ve bundan böyle bu tür çalışmalara daha geniş katılımlarla devam edeceklerini belirtti.

    Yazarların kendilerini kısaca tanıtmasından sonra, İbrahim Baltalı Batı Trakya’daki yazım çalışmalarından bahsetti. BAKEŞ’in Batı Trakya’nın bir kültür abidesi olduğunu; okullar açma yetkisinin bulunduğunu, bugüne değin 52 civarında kitabı Türk Azınlığına kazandırdığını ve çok değerli bir arşive sahip olduğunu belirtti. Yine Baltalı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının –YTB- Soydaş Edebiyatlar –SEDEP- Programından bahsetti ve Balkanlar’daki yazın hayatına yaptığı katkıları anlattı.

    Daha sonra da toplantının ana teması olan Kırcaali doğumlu şair Ferhat'ın  hayatı, eserleri Yazar Sabri Alagöz tarafından ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Toplantıda Şair Ferhat'ın  yakınları tarafından da şaire ait şiirlerden örnekler sunuldu.

    Etkinlik, şairler tarafından şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.