4.000 memur alınacak!

    4.000 memur alınacak!

    Gümülcine, 24.11.2022

    Mart 2023 tarihinde düzenlenmesi planlanan yazılı devlet memurluğu sınavı (ASEP) ilan edildi.

    Yunanistan’da “ASEP” tarafından düzenlenen devlet memurluğuna geçiş sınavı tarihi pazartesi akşamı yayımlandı. Yapılan değerlendirmelere göre sınav sonrasında 4. 000 kişinin devlet memurluğuna alınacağı belirtilmektedir. Bu sayının içerisinde; eğitimciler, hemşireler, belediye zabıtaları bulunmamaktadır ki bu meslekler için ayrı ilanların yapılacağı vurgulanmaktadır.

    Kimler katılabilir?

    Sınava Üniversite ve teknik eğitim mezunları olan; arkeologlar, biyologlar, orman mühendisleri, sosyologlar, kimyacılar, eczacılar, makine mühendisleri, elektrik mühendisleri, gıda mühendisleri, kreş öğretmenleri v.b. mesleklerde olanlar katılabilecek.

    Sınav şekli nasıl olacak?

    Çoktan seçmeli sınav iki bölümden oluşacak. İlk bölümde genel bilgiler sorulacak. İkinci bölümde ise sorular 10 bölümden oluşacak. Bunlar arasında temel haklar, Yunan Anayasası, devletin ve yönetimin organizasyonu, AB siyasi organları, kamu politikaları, makro ekonomik büyüklükler ve milli maliye gibi konular da yer alacak. Sınavda başarılı olabilmek için 55 puanı tutturmak gerekmektedir.

    Nereye başvurulacak?

    İlgili kişiler www.asep.gr sitesi aracılığıyla başvurabilecek. Başvuru 2 Aralık 2022 saat 8:00’de  başlamakta ve 20 Aralık 2022 saat 14:00’te sona ermektedir. Başvuracak kişilerin elektronik ortamda 3 avroluk katılım ücreti ödemeleri gerekmektedir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.