DEB PARTİSİ 6.OLAĞAN GENEL KURULUNDA ÇİĞDEM ASAFOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

    Previous Next

    DEB PARTİSİ 6.OLAĞAN GENEL KURULUNDA ÇİĞDEM ASAFOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

    Gümülcine, 28.11.2022

    27 Kasım Pazar günü Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) 6.Olağan genel kurulunu Achillion Otel’de gerçekleştirdik.

     Kongreye, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, DEB Partisi Sabık Başkanı Mustafa Ali Çavuş, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, GTGB Başkanı Sedat Hasan, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet Başkan Danışmanı Tarkan Multaza,  BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Din Görevlileri Başkanı Sadık Sadık, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, DEB Partisi Kurucu Üyeleri, MYK Üyeleri, DEB Partisi Gençlik Kolları, DEB Partisi Kadın Kolları , DEB Partisi  Köy Temsilcileri ve Değerli Parti Üyeleri katılım gösterdiler.

    DEB Partisi Gençlik Kolu Başkanı Burak Adil’in sunduğu Genel Kurul Kongre Başkanlığına Mehmet Emin, sekreteryaya Emel İbram ve Kerem Abdürrahimoğlu seçildiler. Kongre başta rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet olmak üzere bu kutsal davaya hizmet etmiş ve ebediyete intikal etmiş büyüklerimize bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından ilk olarak, DEB Partisinin kurucusu Rahmetli Liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in hayatını içeren sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından  üyesi olduğumuz Avrupa Hür İttifakı (EFA)’nın Genel Başkan Yardımcısı Frank de Boer ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Francois Alfonzi’nin gönderdiği Mesajlar okundu.

    Protokol konuşmalarında ilk olarak Genel Başkanımız Çiğdem Asafoğlu söz aldı. Konuşmasında ‘’5 Ocak 2019 yılında göreve talip olduğumda bu görevin nedenli zor, kutsal ve bir o kadar da onurlu olduğunu bilincindeydim. Bayrağı teslim alır almaz Avrupa Parlamentosu Seçimleri ile karşı karşıya kaldık. 2014 seçimlerinde yakaladığımız başarıyı genç ve dinamik bir ekiple tekrar başardık. Göreve   gelirken söylediğim gibi; DEB partisi bir dava partisidir, Azınlığımızın maruz kaldığı haksızlıkları haykırmak, kamuoyu oluşturmak bunu dünyaya duyurmak gibi bir misyonu vardır. Bugünde davamızı her platformda savunmaya, üyesi olduğumuz çatı kuruluşları EFA ve FUEN ’in de katkılarıyla sorun ve sıkıntılarımızı uluslararası kamuoyuna taşımaya gayret gösteriyoruz. Azınlığımızın her derdi ile dertlenen DEB Partisi’ni kuran rahmetli Dr. Sadık Ahmet ve arkadaşlarına her daim minnet duyuyor ve şükranlarımı sunuyorum. En büyük teşekkürümü de kocaman yürekli DEB ailesi, fedakâr ekibime, hepiniz iyi ki varsınız ve iyi ki benim dava arkadaşımsınız’’ ifadelerini kullandı. 

    Ardından DEB Partisi Sabık Başkanı Mustafa Ali Çavuş söz alarak DEB Partisinin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının mihenk taşı olduğunu, problemlerimiz için DEB Partisi çatısı birleşmemiz gerektiğini ifade etti.

    Ali Çavuş’un konuşmalarından sonra konuşma gerçekleştiren Onursal Başkanımız Işık Sadık Ahmet Parti’nin kurulmasında eşi Sadık Ahmet ile yaşadıkları zorluklarından bahsederek Sadık Ahmet Ailesinin her zaman DEB partisinin yanında olduğuna değindi.

    Son olarak söz alan Batı Trakya Türkleri Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif DEB Partisi logosunu işaret ederek partinin dostluk, eşitlik, barış ilkesi üzerinde kurulduğunu, DEB Partisinin gençlerle daha da güçlendiğini dile getirdi.

     Konuşmaların ardından Batı Trakya’nın her

    köşesinden kongreye katılan üyelerimiz tarafından 744 oy kullanılarak DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu güven tazeledi. 

    BİZLERİ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ YALNIZ BIRAKMAYAN TÜM HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ!

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.