Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen bölgesine katılması için görüşmeler yapıyor

    Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen bölgesine katılması için görüşmeler yapıyor

     

    Gümülcine, 12.01.2023

     

    Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen bölgesine katılması için, Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer ile Viyana’da görüştü. Aynı bakan dün de İçişleri Bakanı Gerhard Karner ike görüşmüştü. 

    Yunanistan Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen bölgesine katılımını desteklemektedir. Bu genişleme doğrudan Yunanistan’a fayda sağlayacaktır. Böylece Yunanistan, AB içindeki Şengen bölgesi ülkeleriyle karayoluyla da birleşmiş olacaktır.

    Yunanistan’ın üstlendiği bu hareket konusunda İsveç Başkanlığı ve AB Komisyonu ile irtibat halinde oldukları belirtildi.

    Bulgaristan ve Romanya 2005 yılında AB’ne katıldılar. 2011 yılında da Schengen bölgesine katılım konusunda işlemleri tamamladılar ki bu durum AB İçişleri Komisyonu tarafından 9 Haziran 2011’de onaylandı. Avrupa Komisyonu da daha önce defalarca bu iki ülkenin Schengen bölgesine katılımlarının hazır olduğunu belirtmişti.

    AB İçişleri Komisyonu 8 Aralık 2022 tarihinde yaptığı toplantıda Hırvatistan’ın Schengen bölgesine katılımına onay verdi; Avusturya ve Hollanda, Bulgaristan ve Romanya’nın üyeliğine karşı çıktı.

    Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen bölgesine katılmasıyla, karayol bağlantısının sağlanacağını, ülkedeki ekonomik faaliyetlerin canlanacağını ve AB dış sınırlarının güçleneceği kaydedildi.

    Schengen Bölgesine katılan ülkeler arasındaki sınır kontrolleri kalkmaktadır. Örneğin bir Yunanistan vatandaşı Bugaristan'a sınır kontrolü olmadan geçeblecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.