Özgür Ferhat'tan Başbakan Miçotakis'in bölgemize gerçekleştirdiği ziyaret hakkında açıklama

    Özgür Ferhat'tan Başbakan Miçotakis'in bölgemize gerçekleştirdiği ziyaret hakkında açıklama

    Gümülcine, 19.01.2023

    Başbakan Miçotakisin bölgemize gerçekleştirdiği ziyaret hakkında açıklama.

     
    Geçtiğimiz günlerde Başbakan Miçotakis ve beraberindeki hükümet heyetinin  Doğu Makedonya-Trakya ziyareti esnasında yine yeniden  vaatlerle dolu konuşmalara, gelecekte yapılmasını planladıkları devasa yatırım ve kalkınma üzerine proje söylemlerine, sağlayacakları refah ve istihdam ortamına dair planlamalarına, bölge halkı olarak  hepimiz şahit olduk.
    Fakat ortaya çıkan tabloda ve siyasi analiz doğrultusunda bu ziyaretin seçim öncesi hayalî bir ideal görüntü çizme gayreti ve yapay bir durum oluşturmaya çalışmaktan öte gitmediğini görmekteyiz.
    Söz konusu ziyaret Başbakanın bölge  halkımızın yaşadığı  gerçek problemlerden uzak,güncel hayatın insanlar üzerindeki ağırlaşarak çoğalan problemleri  karşısında duyarsız ve çare üretmekte aciz olduğunu ortaya çıkardı.
    Yıllardır bölgemizin kanayan yarası olan işsizliği,büyük oranda toplumu körelten ve bölgeyi boşaltan ekonomik göç olayını,yatırım ve altyapı uygulamalarının Rodop ilimizde neredeyse yok sayılacak kadar az olmasını,insanlarımızın büyük bölümünün orta sınıfa ait olduğunu,çiftçilik ten ve hayvan besiciliğinden geçimini sağlamaya çalıştığını fakat ekonomik yükler altında ezildiğini ve çaresizliğe saplandığını ne yazıkki sn.Miçotakis algılayamamış ve iktidar hevesini sürdürebilmek üzere boş vaatlerle yetinmek zorunda kalmıştır.
    Yakın gelecekte yaşamımızı kolaylaştıracak,gençlerimizi vatanlarında tutacak,Rodop ilini ve Trakyayı yaşanabilir bir yer haline getirecek vizyonu, planı ve siyasi insiyatifi olan bir Başbakan'a ve hükümete acil ihtiyaç duyulmaktadır şu an!
    Bu özellikler sizde olsaydı sn.Miçotakis dört yıldır bölgeye yaptıklarınızı ortaya döker ve yeniden halkın iradesine baş vururdunuz.
    Oysa ki siz yapmadığınız,yapmak istemediğiniz,umursamadığınız kalkınma icraatlarını yapmış gibi göstermektesiniz,yahutta bi önceki dönem bizim yaptığımız icraatları kendi ürününüzmüş gibi halka karşı sergileyip daha fazla iktidar süresi talep etmektesiniz.
    Size verilecek bir anlık ek sürenin bile daha fazla kötü gidişata yol açacağını hepimiz bilmekteyiz.
    Son olarak Azınlığımızın kurumsal ve toplumsal problemlerini görmezden gelip, üstünkörü söylemlerinizle bir kez daha Azınlık insanını hayal kırıklığına uğrattınız demiyorum, çünkü bu insanların zaten sizden bir beklentisi yok artık.
     Adeta savaş çığırtkanlığı ve üstün caydırıcılık marifetiyle ovünmekle hiçbir toplum ve hiçbir ülke refaha ulaşmamıştır.Aksine ne zaman barış çemberi kurulduysa,insanlarımıza ve bölgemize yatırım yapıldıysa,toplumların özelliklerine saygı gösterildiyse, jeostratejik açıdan komşu ülkelerle ikili ilişkiler düzgün bir çerçeveye yerleştirildiyse o zaman kalkınma,refah ve toplumsal yükselme sağlanmıştır.
    Velhasıl kelam sn.Miçotakis işler sizin söylediğiniz gibi değil ve bu gidişata dur diyecek olan yine halkın özgür iradesidir.Bir an önce seçim tarihini açıklamanız,ülke ve toplum için büyük değişiklikleri yapmamız için halka demokratik seçme hakkını tanımanız şu an yapabileceğiniz en büyük icraat sayılacaktır.
    Saygılarımla
     
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.