Yüce Allah kendi dinini koruyacaktır

    Yüce Allah kendi dinini koruyacaktır

    Gümülcine, 22.01.2023

    İsveç’in başkenti Stockholm’de İslâm’ın en kutsalı Kur’an-ı Kerim’e yapılan yakma eylemi İslâm aleminde nefretle karşılandı ve kınandı. Buna benzer eylemlerin sık sık tehlikeli bir şekilde tekrarlanması, Avrupa'da İslâmofobinin nerelere geldiğini göstermesi açısından ibretliktir.

    Oysa İslâm’ın en kutsalı olan Kur’an-ı Kerim, tüm insanlığa indirilmiştir. Bu yüzdendir ki Kur’an-ı Kerim’in çoğunluğu ibadetten çok sosyal hayata ayrılmıştır.

    •  "Kullarıma de ki: 'En güzel olanı söylesinler.' (İsra, 53)
    •  "İnsanlara güzel söz söyleyin." (Bakara, 83)
    •  "İyilikle kötülük bir olmaz. Sen kötülüğü en güzel olan şeyle sav. İşte o zaman seninle arasında düşmanlık bulunan kimse sanki sıcak bir dost oluverir." (Fussilet, 34)
    • Dünya hayatı kâfirlere süslü ve sevimli gösterildi. Bu sebeple iman edenlerle alay edip dururlar.

    Yukarıdaki ayetlerde İslâm’ın bir barış, iyilik dini olduğu kadar kapsayıcı da olduğu anlaşılmaktadır.

    Batılılardan ilk Portekiz 15 yy.da Afrika’yı sömürmeye başladı. İnsanlar köle pazarlarında satıldı ve zenginlikleri sömürüldü. 19. yy'a kadar yaklaşık 180 milyon Afrikalı Amerika’ya taşındı. Fransa, 1830 yılında Cezayir’i işgal edince binlerce cezayirli öldürüldü. Yine Libya’da binlerce insan İtalya tarafından öldürüldü…

    Sömürgeciler dini kullanarak Afrika’nın sömürülmesini örtmeye çalıştı ki bu uğurda milyarca dolar harcama yapıldı. Geldiğimiz noktada bu çağda Afrika’da insanlar hala susuz ve elektriksiz. Kısacası Batılı ülkelerin getirdiği felaket günümüze de bu şekilde yansımaktadır.

    Ancak Kenya'nın kurucu devlet başkanı Jomo Kenyata’nın şu sözler ibretliktir; kimlerin insanları nasıl ve neleri araç olarak kullanarak sömürdükleri göstermesi açısından tarihi değer taşımaktadır:

     “Misyonerler Afrika’ya geldiğinde bizim topraklarımız onların İncilleri vardı.

    Dua edelim dediler. Gözlerimizi kapattık. Açtığımızda, bizim incilimiz, onların toprakları vardı”

    Her ne kadar batılı din adamı, filozof ve yazarların insan haklarının olduğunu söyleseler de bunların bir kısmı bu konjonktürde Hıristiyanlaştırma çalışmalarını da övmüştür. Unutmayalım ki insanların pazarlarda satılması daha 1900’lü yılların başlarında yasaklanmıştır.

    İslâm ülkeleri hiç bir zaman için sömürgeci olmamış ve insanlar köle pazarlarında satılmamıştır. Bu batılı ülkelere has bir tutum olmuştur. Bir noktada da doğu ve batı insanının arasındaki ahlaki, duygusal özellikleri ve farkları da göstermektedir.

    O yüzden birkaç çapulcunun ve tüfeyli hempanın çıkıp İslâm’ın en kutsalı Kur’an-ı Kerim’e saldırması bir acizliktir; Hıristiyanları yüceltmediği gibi, bilakis Müslümanları daha da kenetlemektedir.

    Unutmayalım ki Yüce Allah kendi dinini koruyacaktır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.