BATÖB, Üniversite ve Şehir Tanıtımında Liseli Öğrencilerle Buluştu

    Previous Next

    BATÖB, Üniversite ve Şehir Tanıtımında Liseli Öğrencilerle Buluştu

    Gümülcine, 5.02.2023

    3 Şubat Cuma günü Gümülcine Türk Gençler Birliği lokalinde gerçekleşen “BATÖB 6. Üniversite ve Şehir Tanıtımı” programına liseli öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’deki birçok üniversitenin tanıtıldığı etkinliğe GTGB Yeni Nesil Kolu da destek verdi.

    Ankara, İstanbul, Edirne ve Eskişehir BATÖB’ün ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Türkiye’nin 8 şehrinden 18 üniversite tanıtıldı. Programın moderatörlüğünü Gümülcine Bağlar Mahallesinden, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi, aynı zamanda Ankara BATÖB Mali ve İdari Birim Başkan Yardımcısı olan Furkan Nizam yaptı. Yeni Nesil Kolu tarafından yapılan selamlama konuşmasıyla başlayan programda daha sonra üniversitelerin tanıtımına geçildi.

    İlk olarak Gümülcine Payamdere köyünden, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu, yine aynı üniversitede İslam Felsefesi alanında yüksek lisans yapan, aynı zamanda Ankara BATÖB Başkanı olan Emre İbram Ankara Üniversitesi’ni tanıttı. İkinci olarak Kozlukebir köyünden, Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi Serhan Mustafa Paşa Gazi Üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra Gümülcine Yenicemahalle’den, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ayçıl Paşaoğlu Hacettepe Üniversitesi’ni tanıttı. Akabinde Gümülcine Küçük Müsellim köyünden, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan, Ankara BATÖB eski başkanı Fatih Sar Hasan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin tanıtımını yaptı. Sonrasında Gümülcine Gebecili köyünden, Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencisi, Ankara BATÖB Eğitim Birimi Başkan Yardımcısı Hüda Memet Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ni tanıtan sunumunu gerçekleştirdi. Ankara’daki üniversitelerden son olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tanıtıldı. Sunumu, Gümülcine Payamdere köyünden, ODTÜ Fizik bölümü öğrencisi Hasan Hasan yaptı.

    Daha sonra İstanbul’daki üniversitelerin tanıtımına geçildi. Gümülcine Bağlar Mahallesinden, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencisi, İstanbul BATÖB İç İlişkiler Birimi Başkan Yardımcısı Sümeyye Cüce Hasan İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ni tanıttı. Ayrıca İstanbul BATÖB Başkanı Berkay Molla Ahmet’in selamlarını ve katılımcılara teşekkürlerini iletti. Kozlukebir köyünden, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ceyda Ahmet İstanbul Üniversitesi’ni tanıtan sunumunu yaptı. Akabinde Büyük Sirkeli köyünden İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Top Fakültesi öğrencisi Ayşe Kara Hüseyin İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’yı tanıttı. Ardından Menetler köyünden, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi alanında yüksek lisans yapan Hilal Paputçu Ahmet Marmara Üniversitesi’yle ilgili sunumunu gerçekleştirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) tanıtımını ise Gümülcine Bağlar Mahallesi’nden, İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Rabia Perende yaptı.

    Daha sonra sırasıyla Edirne, Trabzon, Kayseri, Çanakkale ve Eskişehir’deki üniversitelerle ilgili sunumlar yapıldı. Trakya Üniversitesi’nin tanıtımını Gümülcine Kozdere köyünden, Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencisi Eda Kır yaptı. Ardından Kozlukebir köyünden, Eczacılık bölümü öğrencisi Zehra İbrahim Karadeniz Teknik Üniversitesi’yle ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Gümülcine Kırmahalle’den Bursa Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencisi Semih Reis Uludağ Üniversitesi’ni tanıttı. Reis, aynı zamanda Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesidir. Gümülcine Bağlar Mahallesinden, Erciyes Üniversitesi Hemşirelik bölümü mezunu, Gazi Üniversitesi Hemşirelik bölümü doktora öğrencisi Melda Kesit Erciyes Üniversitesi’nin tanıtımını yaptı. Gümülcine Bağlar Mahallesi’nden, Gastronomi bölümü öğrencisi Erdem Molla Ali Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni tanıttı. Son olarak Eskişehir’deki üniversiteler tanıtıldı. Payamdere köyünden İşletme bölümü öğrencisi Nihal Mustafa Anadolu Üniversitesi’nin tanıtımını yaptı. Son olarak Büyük Sirkeli köyünden, Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi, aynı zamanda Eskişehir BATÖB Başkanı olan Arda Hacı İsmail Muhterem Eskişehir Teknik Üniversitesi’ni tanıtan sunumunu gerçekleştirdi.

    Programa yoğun ilgi gösteren öğrenciler, yoğun program içeriğine rağmen kapanışa kadar sunumları ilgiyle takip ettiler. Üniversiteyi kazandıkları şehirlerde BATÖB’ün onlarla olacağını belirten konuşmacılar, her türlü soruları için öğrenci arkadaşlarının kendilerine danışabileceğini belirttiler. Sosyal medyadan ve iletişim numaralarından kendilerine ulaşabileceklerini belirten BATÖB üyeleri, öğrenci arkadaşlarına yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler. Liseli ğrenciler de hazırlanan bu tanıtım programından duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Program moderatör Furkan Nizam’ın katılımlarından dolayı tüm öğrencilere ve sunum yapan konuşmacılara teşekkürüyle son buldu.

    Batı Trakya Öğrenci Birlikleri yaptıkları sosyal medya paylaşımlarında programa katılan arkadaşlarına teşekkür ederken, programa ev sahipliği yapan Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne ve organizasyona destek veren GTGB Yeni Nesil Kolu’na teşekkür etti. Tercihleri ne olursa olsun BATÖB’ün onların yanında olacağını belirtti ve 10 Şubat Cuma günü İskeçe Türk Birliği’nde yapılacak olan Üniversite ve Şehir Tanıtımına da tüm liseli öğrencileri davet etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.