Kompozisyon Yarışması sonuçları açıklandı

    Previous Next

    Kompozisyon Yarışması sonuçları açıklandı

    Gümülcine, 18.03.2023

    DEB Partisi ve GTGB'nin 5 ve 6. sınıflar arasında düzenlediği “Çocuklar Dr. Sadık Ahmet'i Anlatıyor” temalı kompozisyon yarışması sonuçları 18 Mart 2023 akşamı Gümülcine Türk Gençler Birliğinde düzenlenen törenle açıklandı. 

    Yarışmada birinci sırayı Hazal İsmail, ikinci sırayı Ege Şerif Ali ve üçüncü sırayı da Ceylin Dila Emin aldı. Çocuklara ödülleri GTGB Başkanı Sedat Hasan, Levent Sadık Ahmet ve DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu takdim ettiler.

    Etkinlik 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü sebebiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

    Etkinlikte yapılan konuşmalarda, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılını idrak ettiklerini, bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi minnetle andıklarını belirten GTGB Başkanı Sedat Hasan, “Bu bizleri yüksek bir ruhla bir araya getiren Dr. Sadık Ahmet’i ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın dünyasından ve kendi ifadelerinden dinleyeceğiz.

    Batı Trakya Türklerinin azınlık ve vatadaşlık  haklarını kısaca insanca yaşama şartlarının sağlanması için ömrünü bu yola adayan merhum liderimiz ve ebediyete intikal eden dava arkadaşlarını da bu vesileyle bir kez daha minnet ve özlemle yad ediyorum” ifadelerine yer verdi.

    Rahmetli liderimizin bir tablosunu bu güzide kuruluşumuza koyarak kıymetli liderimizi bir kez daha yad etmek istediklerini belirten DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, “Rahmetli liderimiz sadece  partimizin değil, aynı zamanda ekalliyete düşmüş mazlum bir halkın talihini değiştirmek üzere amansız bir mücadele vererek ve bizlere her daim ışık tuttan, bu mücadeleyi şaibeli bir elim trafik kazası vererek noktaladığını sananlar bilmeliler ki büyük bir yanılgı içerisindeler. Dr. Sadık Ahmet ölmedi ve asla ölmeyecek. Bunun en güzel örneği de bugün bize Dr. Sadık Ahmet’I anlatan minik yüreklerdir.” Görüşlerine yer verdi.

    Herkesi Dr. Sadık Ahmet ailesi adına saygıyla selamladığını; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi  minnetle andıklarını belirten DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, “Bu zor günleri atlatacağımıza inanıyorum. Batı Trakya’nın da yardım kampanyasına katılmasından dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum.

    Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz, mensubu oldukları topluma ve insanlığa yararlı bireyler olmaları için  özverili çaba gösteren  değerli öğretmenlerimiz ve Batı Trakyalı kardeşlerimle yeniden biraraya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tüm öğrencilerimizi kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

    Etkinliğin sonunda da Dr. Sadık Ahmet’in portresi T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan tarafından Gümülcine Türk Gençler Birliği lokaline asıldı.

    Etkinlik; çocuklara katılım belgelerinin verilmesi, plaket takdimi ve  hep birlikte fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

    Etkinliğe; Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, BAKEŞ Başkanı Dr. Hüseyin Bostancı, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet, DEB Partisi Eski Başkanı ve Başdanışmanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, GTGB eski başkanları Arif Hüseyin ve Koray Hasan, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Hasan Karaömer’in yanı sıra çocuklar, aileleri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.