Miçotakis: Seçimler mayıs ayında yapılacak

    Miçotakis: Seçimler mayıs ayında yapılacak

    Gümülcine, 22.03.2023

    Başbakan Kiryakos Miçotakis, Tembi bölgesinde 57 kişinin öldüğü feci tren kazasından sonra ilk basın toplantısında seçimlerin Mayıs ayında düzenleneceğini belirtti.

    Uzun bir süreden beri açıklanması beklenen seçim tarihi nihayet belirginleşmeye başladı. Konu hakkında bilgiler Başbakan Miçotakis tarafından verildi.

    Miçotakis, “Kesin olarak söyleyebilirim ki seçimler mayıs ayında yapılacak; Haziran ayında yapılmayacak. Seçimlerin temmuz ayında yapılacağı söylenemez ki ikinci defa sandığı koymak gerekebilir ve bu da muhtemeldir. Ağustos ayında seçim yapmayacağız. Tabii ki bu dönemde üniversite giriş sınavları da var ki bunları korumalıyız.” İfadelerine yer verdi.

    Mayıs ayında düzenlenecek seçimlerin muhtemel tarihlerinin ise 21 veya 28 Mayıs günlerinin olabileceği belirtilmektedir. Ancak seçimlerin14 Mayıs tarihinde de düzenlenebileceği yorumları yapılmaktadır. Basit çoğunluk sistemine göre düzenlenecek seçimlerden sonra hükümet kurulamaması durumunda 12 gün içerisinde hükümet kurulamadığı takdirde (Her parti hükümet kurma görüşmelerini 3 gün içerisinde tamamlamak zorundadır ) Meclis dağıtılmakta ve geçici bir hükümet kurularak 21 gün veya en geç 30 gün içerisinde tekrar seçime gidilmektedir. Dolayısıyla ikinci seçimler için muhtemel tarihler 25 Haziran veya 2 Temmuz ya da 9 Temmuz olabilir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.