Hemşehrimiz Av. Aydın Özcan CHP’den milletvekili aday adayı oldu

    Hemşehrimiz Av. Aydın Özcan CHP’den milletvekili aday adayı oldu

    Gümülcine, 22.03.2023

    İzmir’de serbest avukat olarak çalışmalarına devam eden, aslen Dedeağaç’ın Kösemezit köyünden olan Av. Aydın Özcan CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

    Bilindiği gibi Aydın Özcan iki defa İzmir Baro Başkanlığını yürütmüş, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin İzmir Şube Başkanlığını yapmış, Balkanlar’daki barolarla işbirliğini geliştirmek için çalışmıştı. Özcan, geçmiş dönemlerde de CHP’den milletvekili adayı gösterilmiş, ancak az bir farkla seçimi kaybetmişti.

     AYDIN ÖZCAN KİMDİR?

    1968 Yunanistan Dedeağaç doğumlu. İlkokulu Batı Trakya Türk Azınlık Okulu olan Kösemesçit Köyü Azınlık okulunda okudu. Orta öğretimini Karabağlar Cumhuriyet Lisesinde yatılı öğrenci olarak tamamladı. 

    1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı, 1991 yılında mezun oldu. 
    Avukatlık stajını Bursa Barosunda tamamladı.1993 yılından bu yana İzmir Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır.

    Bunun yanında 2018 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Vergi Hukuku ve Uygulamaları alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.


    İzmir Rumeli ve Balkan Dernekleri Kurucu Platform Başkanlığı yapan Aydın Özcan, 2002-2015 yılları arasında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanlığı görevini yürütmüştür.Balkan dernekleri ile birlikte Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında Turizm ve Ticareti geliştirecek birçok  ortak  etkinlik yapmıştır.

    2008-2010 döneminde İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Baro Başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, Aynı yıllar arasında İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, İzmir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, İzmir Barosu Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu başkanlıkları ve İzmir Barosu CMK Komisyonu Üyeliği görevlerinde hizmet vermiştir.

    2014-2016 ve 2016-2018 dönemlerinde iki dönem İzmir Barosu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Yunanistan Selanik, Bulgaristan Filibe baroları ile kardeş baro protokolleri, Kadın ve Çocuk hakları konusunda ortak paneller gerçekleştirilmesine, İzmir barosu olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi ziyaretlerini 50 kişilik avukat meslektaş grubu ile gerçekleştirilmesine öncülük yapmıştır. Fransa Strasburg Baro Başkanlığı barosu ile İzmir Barosu Başkanlığı arasında kardeş baro görüşmelerini başlatmıştır.

    Çok iyi derecede Yunanca bilmektedir. 

    Evli ve iki çocuk babasıdır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.