Milletvekili Baran'dan İskeçe Devlet Hastanesinde koroner yoğun bakım ünitesinin kurulması hakkında soru önergesi

    Milletvekili Baran'dan İskeçe Devlet Hastanesinde koroner yoğun bakım ünitesinin kurulması hakkında soru önergesi

    Gümülcine, 23.03.2023

    Sağlık Bakanı Sn.Athanasios Plevris’e

    KONU : Ksanthi (İskeçe) devlet hastanesinde koroner yoğun bakım ünitesinin kurulması şarttır.

    Doğu Makedonya ve Trakya Eyaletinin devlet hastanelerine bakıldığında, Ksanthi(İskeçe) devlet hastanesi'nde, şu anda faaliyette olan bir koroner yoğun bakım ünitesinin bulunmamaması vatandaşlara ciddi sorunlar yaratmaktadır.

    Bu eksiklikten dolayı ne yazık ki ciddi kardiyolojik vakalarının ön müdahalesi ve de gerekli tedavisi uzmanlaşmış ekip tarafından yapılamadığı için, hastaların en yakında bulunan başka bir devlet veya Üniversite hastanesine sevk edilmeleri gerekmektedir. Aksi taktirde devlet hastanelerinde koroner yoğun bakım ünitelerinin faaliyette olması, olası kardiyolojik vakaların yönetimini iki şekilde etkilemektedir.

    İlk olarak, şu anda Ksanthi (İskeçe) devlet hastanesinde kardiyolojik vakalarına, gerekli donanıma sahip olmayan diğer hastane bölümlerinde bakılmaktadır. Ancak ciddi vakaların uygun tedavisi entegre ve güvenli bölümlerde yapıldığında daha etkili sonuçlar alınmaktadır. İkinci olarak, kardiyolojik vakalarının bölgedeki devlet veya Üniversite hastanelerine sevk edilmeleri gerekmeyecek ve değerli zaman kaybı faktörünü ortadan kaldırmış olacaktır.

    Ancak Ksanthi (İskeçe) devlet hastanesinde söz konusu olan koroner yoğun bakım ünitesinin hizmet verebilmesi mümkündür, çünkü böyle bir birim için zaten gerekli tıbbi-teknolojik ekipman yakın bir zamanda satın alınmıştır ve ne yazık ki kullanılmamaktadır.

    Yukarıdaki bahsi geçenlerden dolayı, Ksanthi (İskeçe) devlet hastanesinde koroner yoğun bakım ünitesinin halka hizmet vermesi hayati önem taşıdığının kanısındayım ve bu sebeple yetkili Bakana soruyorum:

    Ksanthi (İskeçe) devlet hastanesinde koroner yoğun bakım ünitesinin kurulması ve hizmet vermesi için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?

    Sorgulayan Milletvekili

    Dr.Burhan Baran

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.