İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu’ndan İstanbul gezisi

    Previous Next

    İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu’ndan İstanbul gezisi

    Gümülcine, 2.05.2023

    İskeçe Türk Birliği (İTB) Gençlik Kolu üyelerine yönelik 29 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul gezisi gerçekleştirildi. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu önderliğinde yapılan gezide İTB grubu; İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen Uzay, Havacılık ve Teknoloji Fuarı TEKNOFEST, Batı Trakya Türkleri Dananışma Derneği, Topkapı Sarayı Müzesi, Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu Buz Adası ziyaret edildi.

    İskeçe Türk Birliği grubu ilk olarak 29 Nisan Cumartesi günü Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Sekreteri Besim İsmailbaşa, Zeytinburnu Şubesi Başkanı Fatih Hacıbedel ile görüştü. İTB Başkanı Ahmetoğlu, BTTDD Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıbedel’e ziyaretin anısına bir tablo hediye etti. BTTDD’nin Zeytinburnu Sosyal Tesislerindeki yemeğine katılan İTB ekibi, daha sonra Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’u ziyaret etti. Eylül ayında İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret eden belediye başkanı Arısoy’a iadeyi ziyarette bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a İskeçe Memkova köyündeki tarihi Osmanlı köprüsünün tablosunu hediye etti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy da kendi belediyelerinde çok sayıda Batı Trakya Türkünün yaşadığını hatırlatarak, Batı Trakya’ya gerçekleştirdikleri ziyareti hala unutumadıklarını vurguladı.

    İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu üyeleri daha sonra İstanbul Buz Adası’nda misafir edilerek farklı bir deneyim yaşadı. Gençler buz pistinde giydikleri özel giysilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

    İskeçe Türk Birliği grubu 30 Nisan Pazar günü dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Fuarı olan TEKNOFEST’i ziyaret etti. Uzun süre fuarı gezen grup, daha sonra fuar alanından ayrıldı. 52 kişilik ekip aynı gün Topkapı Sarayı Müzesi’ni de ziyaret etti. İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve İTB Gençlik Kolu üyeleri, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük’le de bir araya geldi. İTB Başkanı Ahmetoğlu, BTTDD Genel Başkanı Hasan Küçük’e İskeçe Pazaryeri Camii’nin yağlı boya tablosunu hediye ederken, Hasan Küçük de İTB Başkanı Ahmetoğlu’na Atatürk Şiirleri Antolojisi kitabını hediye etti.

    İTB Gençlik Kolu üyeleri aynı akşam Boğaz Turu’na katılarak İstanbul’un doğal güzelliklerini görme şansı buldu. Ekip, 1 Mayıs Pazartesi günü İstanbul’dan ayrılarak İskeçe’ye döndü. İTB Gençlik Kolu üyelerine yönelik geziye İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun yanı sıra İTB Genel Sekreteri İsmet Tüccar ve İTB Gençlik Kolu Sorumlusu Önder Şabanoğlu da katıldı. Geziden son derece memnun ayrılan gençler, müthiş deneyimler yaşamanın mutluluğunu yaşadı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.