“İskeçe Türk Birliği Kadın Buluşmaları” devam ediyor

    Previous Next

    “İskeçe Türk Birliği Kadın Buluşmaları” devam ediyor

    Gümülcine, 3.05.2023

    “İskeçe Türk Birliği (İTB), Kadın Buluşmaları” Ramazan ayında verilen aradan sonra devam ediyor. İTB Kadın Buluşmaları’nın beşincisi 2 Mayıs 2023 Salı günü İskeçe'ye bağlı Kırköy’de gerçekleştirildi.

    İTB Kadınlar Kolu ile İTB kursları tarafından düzenlenen ‘Kadın Buluşmaları' bu hafta İskeçe Türk Birliği Kırköy Biçki – Dikiş – Nakış ve El Sanatları Kursu’nda gerçekleşti.

    Etkinliğin açılış konuşmasını kurs eğitmeni Nermin İlyasoğlu yaptı. Nermin İlyasoğlu etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek onları ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ardından Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü ve İTB Kadınlar Kolu Başkanı Zeynur Bargan söz alarak Kırköylü kadınlarla birlikte ortak bir etkinlikte buluşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Iskeçe Turk Birligi Kursları ile birlikte düzenledikleri bu etkinlierin kadınlar için çok faydalı olacağına inandığını ifade etti.

    Kırköy’deki etkinliğe konuşmacı olarak İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı Sevil Şerifoğlu katıldı. Şerifoğlu “Batı Trakya’da Türk Halk Kültürü” başlığı altında bir sunum yaptı. Yaptığı konuşmada 'Kadın Buluşmaları' etkinlikler serisi hakkında bilgi veren Şerifoğlu, “İskeçe Türk Birliği olarak Batı Trakya’daki Türk kültürünü yaşatmanın yanı sıra toplumun temel taşı olarak değerlendirdiğimiz kadınlarımıza farklı alanlarda katkı sağlayamayı amaçlıyoruz.' dedi.

    “Batı Trakya'da Türk Halk Kültürü” adlı sunumunu gerçekleştiren Sevil Şerifoğlu konuşmasında halk kültürü ve önemi hakkında bilgi verdi. Batı Trakya’da zengin ve halk kültürü birikimi olduğunu dile getiren Şerifoğlu, bu alanla ilgili olarak örnekler verdi. İTB kurslarının da halk kültürünü yaşatma ve gelecek nesillere aktarılma konusunda son derece önemli bir araç olduğunu vurgulayan Şerifoğlu, halk kültürünün kimliği besleyen adeta ana damarlardan biri olduğunu kaydetti.

    Kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğine vurgu yapan Şerifoğlu, “Kültürümüzü kaybedersek, dilimizide dinimizi de kaybederiz. Kısacası kimliğimizi kaybeder yok olur, erir gideriz. Bu nedenle bizi biz yapan, kültürel değerlerimize sahip çıkıp gelecek nesillere aktaralım ki yüzyıllar boyu Batı Trakya'da Müslüman Türkler olarak öz kimliğimizle yaşamaya devam edelim. Burad şunu eklemek istiyorum. İskeçe Türk Birliği olarak El Sanatları kurslarımız ile yeni bir çalısma da başlatıyoruz. Bu çalışma İskeçe ova, balkan, yaka ve ortakol, yani tüm İskeçe bölgesindeki eski el işlerimizdeki oyalarımızdaki, kilimlerimizideki işlemelerimizdeki bize ait tüm yöresel motiflerimizi kayıt altına alacağız. Derlediğimiz bu motiflerle kurs eğitmenleri ve kursiyerlerimiz modern, günümüze uygun kullanılabilecek ürünler üretebilecek. Bu projemizi şimdiden duyurmuş olayım. Bunu hayata geçirme aşamasına geldiğimizde tabii ki herkesten buna sahip çıkmasını isteyeceğiz.”

    Kırköy’de gerçekleştirilen İskeçe Türk Birliği Kadın BuluşmalarıEtkinliğine, İTB Asbaskanı Sevil Şerifoğlu, Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü ve İTB Kadınlar Kolu Başkanı Zeynur Bargan, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa'nın eşi Nadire Ömer, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu'nun eşi Münevver Ago, milletvekili Hüseyin Zeybek'in eşi Şerife Mustafa, BTAYT Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı'nın eşi Özlem Otuzbir, İskeçe Ili Türk Kadınları Kültür Derneği Başkanı Aysel Sağır, Kırköy Derneği Ova Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Saliemin, Topiros Belediye Başkan yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu nun eşi Gülcan Hüseyinoğlu, İTB Yönetim Kurulu üyeleri, İTB Kadınlar Kolu üyeleri ve İTB Dikiş Nakış ve El Sanatları Kursları öğrencileri ve diğer kadınlar katıldı.

    Etkinlik sonunda eğitmen Nermin İlyasoğlu gelen misafirlere kursta hazırladıkları iğne oyası broş hediye etti. Ardından kursiyerlerin hazırladığı yiyecekler misafirlere ikram edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.