Hıdırellez kutlanıyor

    Previous Next

    Hıdırellez kutlanıyor

     

    Gümülcine, 6.05.2023

    Hıdırellez tüm Türk dünyasında olduğu gibi Yunanistan’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya bölgesinde de kutlanıyor.

    Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneğinin Musaköy’de – Komara – düzenlediği Hıdırellez ve Bahar Şenliği 6.05.2023 akşamı başladı. Etkinliğe Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Mahmut ve Derneğin Onursal Başkanı Bekir Mustafaoğlu, DEB Partisi Gençlik Kolları Başkanı Burak Adil’in yanı sıra etraf köylerden soydaşlar katıldı.

    Protokol konuşmalarında,“Güney Meriç’i unutmayalım” sloganına desteklerinden  dolayı tüm katılımcılara ve dernekte görev alanlara teşekkür eden  Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Hüseyin herkesin Hıdırellez’ini kutladı.

    Baharın yeniden uyanışı, baharla birlikte vücut bulan taze hayatın simgesi, birlik ve beraberliğimizin göstergesi Hıdırellez Şenliği’nde birlikte olmaktan onur duyduğunu belirten DEB Partisi Gençlik Kolları Başkanı Burak Adil, “Buradaki gençlerin bizleri karşılaması içimdeki heyecanı daha da büyüttü. Dernek çatısı altında Gençlik Kolunun olması gerçekten de bu bölge için çok önemli. Biz, gençler olarak var oldukça böyle etkinliklere yer vereceğiz. Gelenek ve göreneklerimiz körelmeyecek ve yaşayacaktır.” Görüşlerine yer verdi.

    Bu arada Berna Mustafaoğlu’nun hazırladığı ebru sergisi de merakla izlendi.

    Etkinliğin devamında da Güney Meriç Derneği ile Dinkler Derneği halk oyunları ekiplerinin gösterisi izlendi. Yine Derneğin etüd öğrencileri çeşitli skeçler sergilediler.

    Etkinliğin sonunda da geleneksel Türk ebru sanatı öğrencilerine başarı belgeleri takdim edildi.

    Etkinlik yarın da Musaköy yakınlarındaki Palamutluk bölgesinde serbest piknikle devam edecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.