Kılıçdaroğlu: Yunanistan’la ilişkilerimizi dostane bir şekilde geliştirmek istiyoruz.

    Kılıçdaroğlu: Yunanistan’la ilişkilerimizi dostane bir şekilde geliştirmek istiyoruz.

    Gümülcine, 14.05.2023

    Türkiye’nin Cumhurbaşkanı adaylarından Kemal Kılıçdaroğlu Yunanistan’ın ulusal gazetelerinden Kathimerini’ye röportaj verdi.

    Türk – Yunan ilişkilerini İsmail ve Yorgo Papandreu döneminde olduğu gibi geliştirmek istediklerini belirten Kılıçdaroğlu Ege’nin bir “Barış bölgesi” olmasını istediğini vurguladı.

    Kılıçdaroğlu’na “Dış politikada eksen değişmesi” demekle neyi kastettiği ve Yunanistan’la ilgili hangi planları yapmak istediği soruldu.

    Kılıçdaroğlu bu soruyu şöyle cevapladı: AB’nin başlıklar açmasını beklemeden, biz bütün sorumlulukları yerine getireceğiz. Ülke olarak birinci sınıf demokrasiye değer olduğumuza inanıyoruz. AB ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Önemli bir arzumuz da onların da gelip Türkiye’de yatırımlar yapmasıdır.

    Yunanistan’la olan ilişkilerimize gelince. Ege Denizi’ni, İsmail Cem ve Yorgo Papandreu döneminde olduğu gibi “Barış bölgesine” dönüştürmek istiyoruz. Yunanistan’la ilişkilerimizi dostane bir şekilde geliştirmek istiyoruz. Bu en büyük arzumuzdur. Ortak kültürümüz, şarkılarımız ve anılarımız var ki bunları geliştirmemiz gerekir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.