İSKEÇE AZINLIK LİSESİNDE BOYKOT DEVAM EDİYOR!

    İSKEÇE AZINLIK LİSESİNDE BOYKOT DEVAM EDİYOR!

    Gümülcine, 27.09.2023
     
    -AZINLIK EĞİTİMİNİ AÇIKÇA ORTADAN KALDIRMAK İSTEYENLERE HEP BİRLİKTE DUR DEMELİYİZ
    -İSKEÇE AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİNDE YAPILAN DAYATMAYA HEP BİRLİKTE DUR DEMELİYİZ
    -SABAH SAAT 07.30’dan İTİBAREN OKULUMUZUN ÖNÜNDE BULUŞMAK ÜZERE…
     
    İskeçe Azınlık Ortaokulu-Lisesinde geçtiğimiz hafta öğrencilerin başlattığı boykot devam ediyor. Öğrencilerin ve velilerin vardiyalı eğitim ve yeni bina konusundaki taleplerine henüz cevap verilmediğinden boykotun devam edeceği belirtildi.
    Konuyla ilgili Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinin kararını aşağıda okuyabilirsiniz:
     
    EYLEM VE YÜRÜYÜŞE DAVET
    Değerli velilerimiz ve TÜM BATI TRAKYA TÜRKLERİ
    İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde yapılacak eylem ve yürüyüşe TÜM BATI TRAKYA TÜRKLERİNİ BEKLİYORUZ
    İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde vardiyalı eğitim dayatmasına karşı verilen mücadele artık okulumuz öğrenci ve velilerini aşan ve tüm Batı Trakya Türklerini ilgilendiren bir mücadele haline gelmiştir.
    Okulumuz Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği ve veli temsilcilerimiz, okulun açıldığı ilk günden itibaren bizlere dayatılmak istenen vardiyalı eğitime karşı ilgili tüm birimlerle yaptığı görüşmeler bugüne kadar maalesef bir netice vermemiştir.
    Aynı şekilde son olarak Eyalet Başkanı Sayın Hristos Metios ile yapılan son derece verimli ve seviyeli olduğunu düşündüğümüz toplantı sonrası da maalesef bugüne kadar hiçbir gelişme yaşanmamıştır.
    Değerli soydaşlarımız,
    İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde okulun ilk günü dayatılan vardiyalı eğitim bizim ortaya çıkardığımız bir problem değildir. Okulumuzun bodrum sınıflarında yıllardır eğitim yapılmaktadır. Durduk yerde bodrum sınıfları boşaltma bahanesiyle vardiyalı eğitim dayatılması kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu durum ancak okulumuzu ortadan kaldırmaya yönelik bir girişim olarak izah edilebilir.
    Bu kadar çözümü basit olan bir sorun karşısında verdiğimiz mücadele, hafta boyunca yaptığımız eylemler netice vermiyorsa, akıl ve vicdan sahipleri olarak artık söyleyecek söz bulamıyoruz.
    Bu vesileyle 25 Eylül Pazartesi sabahı önce okulumuzun önünde toplanıp, ilerleyen saatlerde yapacağımız yürüyüş ve şehir merkezindeki oturma eylemine 7’den 70’e tüm Batı Trakya Türklerini davet ediyoruz.
    Çoluk-çocuk, esnaf, işçi, memur, öğretmen, siyasetçi, doktor, avukat, din görevlisi, emekli, ev hanımı, şehirli, köylü, İskeçeli, Gümülcineli, Dedeağaçlı tüm Batı Trakya Türklerini bu anlamsız dayatmaya karşı İSKEÇE AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ ÖĞRENCİ VE VELİLERİNİN yanında olmaya davet ediyoruz.
    Bugün İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde evlatlarımıza yapılanların yarın Gümülcine’de Celal Bayar Lisesi’nde veya başka bir azınlık okulumuzda yapılmayacağının garantisi yoktur. Yarın iğnenin ucunun nereye dokunacağı belli olmaz.
    Bugün evlatlarımıza bu dayatmayı yapan yönetimin yarın bizlere yapmayacağı dayatma ve zulüm yoktur. Bugün İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesini yok etmeye tenezzül edenlerin yarın Batı Trakya Türklerine nasıl yaptırımlar uygulayacağını düşünmek bile istemiyoruz.
    AZINLIK EĞİTİMİNİ AÇIKÇA ORTADAN KALDIRMAK İSTEYENLERE HEP BİRLİKTE DUR DEMELİYİZ
    İSKEÇE AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİNDE YAPILAN DAYATMAYA HEP BİRLİKTE DUR DEMELİYİZ
    SABAH SAAT 07.30’dan İTİBAREN OKULUMUZUN ÖNÜNDE BULUŞMAK ÜZERE…
    İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti
    İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Okul Aile Birliği
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.