YİNE "EYLEM" KAZANDI!

    YİNE "EYLEM" KAZANDI!

    YORUM

    Gümülcine, 28.09.2023

    İskeçe Ortaokulu – Azınlık Lisesi öğrencilerinin geçtiğimiz hafta başlattıkları boykot bugün sona erdi. Öğrenciler yine sabahçı olarak eğitime devam edecekler.

    Peki neydi öğrencilerin istekleri?

    Öğrenciler kısaca vardiyalı eğitime karşıydılar ve yeni okul binası talepleri vardı. İşte bu kadar masumane ve demokratik bir istek; çağdaş bir AB ülkesinde olması ve yapılması gerekenlerdi. 

    Ancak öğrencilerin yeni okul binası yapımı talepleri ise devam ediyor. Bu kadar basit istekler için öğrencilerin boykota gitmeleri mi gerekirdi? Eşit vatandaşlık, eşit haklar, başka dinden ve başka milletten vatandaşlara sağlamak bu kadar mı zor!

    Evet, bir eylem daha sorunsuz bir şekilde sona erdi ve kazanan yine “eylem” oldu. İskeçeli soydaşlar, Türk azınlığın kurum ve kuruluşları birlik ve beraberlik içerisinde ve aklı selimle hareket ederek boykot eylemine sonuna kadar destek verdiler.

    Defalarca yazdık. Ülkemiz Yunanistan’da basit kınamalarla artık  sorunlarımız çözülmüyor. Dinamik eylemler yapmak gerekiyor. Azınlık insanı sessiz ve pasif kaldığı sürece hep kaybetmiştir. Eğer tarih tekerrürden ibaretse, bir gün mutlaka İskeçe Azınlık – Ortaokulu Lisesine yeni ve çağdaş bir bina yapılacaktır!

    • Bu gün, İskeçeliler, Şubat 1987’de diplomalarının tanınması için yürüyüş yapan, Rodop Valiliği önünde direniş çadırları kuran ve 1988 yılında açlık grevine yatan o günün gençleriyle birlikteydiler!
    • Bu gün, İskeçeliler, 1982 yılında İnhanlı köylülerinin topraklarını kurtarmak için İskeçe Saat Kulesi altında oturma eylemini yaptıkları yerdeydiler!
    • Bu gün İskeçeliler, Rodop ilindeki Karacaoğlan köyünde 5 Mart 1989  günü açık hava hapishanesini protesto eden ve yürüyüş yapan soydaşlarla beraberdiler!
    • Bu gün İskeçeliler, 1992-93 eğitim öğretim yılında, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Başkanı ve milletvekili Dr. Sadık Ahmet’in, “Yunanlı Türk’e Türkçe öğretmez! Türk’e Türkçe’yi ancak bir Türk öğretir!” diyerek, Türklere dayatılan okul kitaplarını bakanlık önüne yığdığı yerdeydiler!
    • Bu gün İskeçeliler, 2021 yılında encümen heyeti seçimlerini 7 defa erteleyen Gümülcine’deki yetkili makamların önündeydiler!

    Bunlar hep eylemlerle kazanıldı!

    Bunlar hep eylemlerle kazanıldı!

    Bunlar hep eylemlerle kazanıldı!

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.