İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesindeki soruna hala çözüm bulunamadı

    İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesindeki soruna hala çözüm bulunamadı

    Gümülcine, 6.10.2023

    İskeçe Ortaokulu - Lisesindeki vardiyalı eğitim ve bina sorunu devam ediyor.

    İskeçe Azınlık Ortaokulu Lisesindeki boykot kararından sonra okul 11 gün kapalı kalmış ve okulu bir çok kişi ziyaret ederek destek vermişti.

    Bir ara çözüldü denen sorunun hala devam ettiğini Enmcümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinin  açıklamalarından öğrenmekteyiz.

    Yapılan açıklamada, “Kısacası bu süreçte, başta eğitim bakanlığı yetkilileri olmak üzere, İskeçe (Xanthi) belediyesi ve de Eyalet yetkililerinden seçim öncesi söylenenlerin seçimler bitene kadar zaman kazanmaya yönelik söylemler olup, oy avcılığına yönelik vaatleri aşmadığını gördük. Hatta Metios’un bazı adayları bu konunun çözümleneceğinden o kadar emindi ki, çözülmezse adaylıktan çekileceklerini bile söylüyorlardı.” Görüşlerine yer verilen açıklamanın tamamı ise şöyle:

    KAMUOYUNUN DİKKATİNE

    Değerli velilerimiz, saygıdeğer Batı Trakya Türkleri,

    Yaklaşık 3 haftadan beri, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde vardiyalı eğitim dayatması ile başlayan, ardından 11 günlük boykot ve yürüyüşlerle devam eden sürecin herkes tarafından yakından takip edildiğini biliyoruz.

    Bu süreçte biz öğrenci velilerinin talebi gayet açık ve netti. Okulun açıldığı ilk gün Ortaöğretim müdürlüğünden gelen bir yazı ile, hiç olmayan bir sorun ortaya çıkarıldı. İlgili birimlere yapılan itirazlar ve yapılan görüşmeler neticesinde 28 Eylül Perşembe günü okulumuza gelen yazı ile tüm öğrencilerimizin sabahçı olduğu belirtilmişken, kısa süre sonra sözlü talimatla, bodrum katta bulunan sınıfların kullanılmayacağı ve öğrencilerimizin 20 sınıfa sıkıştırılarak sabahçı olacakları belirtildi. Bu duruma da anında itirazımızı yaparak öğrencilerimizin 23 şubeyle sabahçı olmaları gerektiği talebimizi tekrar ilettik ve hala cevap beklemekteyiz.

    Okulumuzun açıldığı ilk gün, okulumuzdaki tüm sınıflar kullanılarak öğrencilerimiz 25 şubeye dağıtılmıştı. Bodrum kattaki sınıfların kullanılmaması yönünde dayatmada bulunan yetkililer dahi okulumuzu ziyaret ettiklerinde bu sınıflardan 3 tanesinin kullanılabileceğini ifade etmişlerdi. Ancak buna rağmen bu açıklamayı yaptığımız dakikaya kadar bu sorunun çözümüne yönelik hiçbir mesafe kat edilemediğini görmekteyiz.

    Açıkça belirtmek isteriz ki, bu sorunun tamamen ortadan kalkması ve ek binamızın bahçesine prefabrik sınıfların yerleştirilmesi için İskeçe Belediyesine defalarca yaptığımız dilekçelere bugüne kadar resmi bir cevap dahi alamadık.

    Yine açıkça belirtmek isteriz ki, bu süreçte Eyalet Başkanı Hristos Metios ve yakın çalışma arkadaşlarıyla yaptığımız görüşmeler ve bunların neticesinde konunun çözümü için sarf ettiğimiz tüm gayretlerin sonuçsuz kaldığını görmekteyiz.

    Kısacası bu süreçte, başta eğitim bakanlığı yetkilileri olmak üzere, İskeçe (Xanthi) belediyesi ve de Eyalet yetkililerinden seçim öncesi söylenenlerin seçimler bitene kadar zaman kazanmaya yönelik söylemler olup, oy avcılığına yönelik vaatleri aşmadığını gördük. Hatta Metios’un bazı adayları bu konunun çözümleneceğinden o kadar emindi ki, çözülmezse adaylıktan çekileceklerini bile söylüyorlardı.

    İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde devletin bizzat ürettiği bu sorun ne devletin yetkili birimleri ne de bölgedeki siyasiler ve yerel yöneticiler tarafından hiçbir neticeye kavuşturulamadığı gibi maalesef daha karmaşık bir hale getirilmiştir.

    Devletine güvenmek isteyen soydaşlarımıza devlet birimleri maalesef bir kez daha güvensizlik aşılamıştır. Böyle basit bir sorunu çözemeyen devlet ve siyasi irade bu milletin hangi sorununu çözecektir? Batı Trakya Türkleri bu devlete ve siyasilerine nasıl güvenecektir?

    Gelinen noktada İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesindeki soruna maalesef çözüm bulunamamıştır.

    TÜM YUKARIDA BELİRTİLENLERİ KAMUOYUNUN TAKDİRİNE SUNUYORUZ.

    Saygılarımızla.

    İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti

    İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Okul Aile Birliği

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.