“Kanat altı” ve “ben” siyaseti

    “Kanat altı” ve “ben” siyaseti

    Gümülcine, 12.10.2023

    YORUM

    8 Ekim yerel seçimlerinden sonra, kimler neden kazandı ve bazıları da niye kaybetti?

    Doğal olarak bazı adaylar kazandı ve bazıları da seçim yarışını yeterli oy alamadıkları için kaybettiler.

    Rodop ilinde Eyalet seçimlerinde, ilk hafta sonuçlarına göre Methios’un listesinden 6 kişi seçilmektedir. Bu rakamın 4’ü Türktür. (Rodop ilinde toplam 8 kişi seçilmektedir). Yine Topsidis seçildiği takdirde de 4 Türk seçilmektedir. Topsidis seçilemediği takdirde mecliste 2 üye ile temsil edilecektir ki bunlardan biri de yine Türk’tür. Diğer muhalefet listeleri ise yeterli çoğunluğu sağlayamadıklarından meclis üyesi şansları bulunmamaktadır. Dolayısıyla her halükarda Rodop ilindeki Türk azınlık meclisin yarısından fazlasını oluşturacaktır. Bu durum da nüfus bakımdan hakkaniyetlidir.

    Belediye seçimleri ile Eyalet seçimlerini karşılaştırdığımızda kriterlerin bazı değişiklikler gösterdiğini görmekteyiz.

    Kimler neden kazandı?

    Eyalet seçimlerinde basını çok iyi kullanan, halka faydası dokunanlar, halkın problemlerinin çözümü yönünde gayret sarf edenler, devamlı halkın yanında olanlar ile genelde tecrübeli insanlarımız seçimi kazanmıştır.

    Kimler neden kaybetti?

    Eyalet seçiminde ise bazı adaylar, kendi gücüyle değil de, daha çok başkasından medet umarak “kanat altı” siyaset yapmaya çalışmışlar ve insanlarımız da bunlara yeterli desteği vermemiştir. Ve, doğal olarak da seçilememişlerdir. Bu durum hem eyalet, hem de belediye seçimleriyle ilgilidir.

    Yine kaybedenlerin bir kısmı ise halkın bildiği gerçekleri, insanlarımıza başka türlü yansıtmış, duygu sömürüsü yapmış ve her şeye kendisinin ön ayak olduğunu belirtmiş; kısacası “ben” siyaseti ile hareket etmişler ve doğal olarak insanlarımız bunlara da prim vermemiş ve seçilememişlerdir.

    Tercih halkındır ve saygı duyulması gerekir!

    Seçimler gelip geçicidir. Siyaseti meslek edinenler, zaman içinde yıpranırlar, seçmenlerine karşı kibirli, intikamcı, ayırımcı olurlar ve en önemlisi de etraflarında bir menfaat grubu oluşur ki bu tür insanlar seçilseler bile halkın gönlünde taht kuramazlar. Siyaseti zirvede bırakanlar, halkın hafızasından hiç bir zaman için silinmezler ve hep yaptıkları güzel işlerle anılırlar. Ancak her şeye rağmen tercih halkındır ve saygı duyulması gerekir!

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.