FLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

    FLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

     

    Gümülcine, 20.10.2023

    Filistin Gazze’de İsrail güçleri tarafından katledilenler için Batı Trakya camilerinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

    Yunanistan Batı Trakya’da Müslüman Türklerin yaşadığı bölgelerde Filistinliler için Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun hazırladığı hutbe okundu ve hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındnı.

    WhatsApp_Image_2023-10-20_at_13.48.04.jpeg

    Hutbenin sonunda Filistin’de, Türkiye’de ve diğer İslâm beldelerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilendi ve şu görüşlere yer verildi:

    “...Bu mübarek günde, bu mübarek mekânda bizler Rabbimize niyazda bulunalım: Allah’ım! Gazze’de, anavatanımız Türkiye’de ve birçok İslam beldesinde şehit olan kardeşlerimize rahmet eyle. Allah’ım! Kalplerimizi birleştir. Mes-cid-i Aksâ ile olan gönül bağımızı hiçbir zaman koparma. Birbirimize olan güvenimizi, sevgimizi, inancımızı daima diri tut!

    Allah’ım! Bize basiret, feraset, hikmet nasip eyle! Bizi haksızlığa, hukuksuzluğa ve vicdansızlığa karşı suskun kalanlardan eyleme! Allah’ım! Mescid-i Aksa’yı ve civarını işgale yeltenenlere fırsat verme! Filistinli kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle!”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.