"Dijitalleşen Dünyada Ailenin ve İnsanlığın Dönüşümü" konferansı gerçekleşti

    Previous Next

    "Dijitalleşen Dünyada Ailenin ve İnsanlığın Dönüşümü" konferansı gerçekleşti

    Gümülcine, 27.10.2023

    BİHLİMDER'in düzenlediği ve konuşmacı olarak USMED(Uluslararası Sosyal Medya Derneği)Başkanı ve dijital iletişim uzmanı Said Ercan'ın katıldığı"Dijitalleşen Dünyada Ailenin ve İnsanlığın Dönüşümü" konferansı 27.10.2023 akşamı BİHLİMDER’in Gümülcine’deki merkezinde gerçekleşti.

    Etkinliğe BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet’in yanı sıra kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

    “Yediden yetmişe hepimizin içinde olan bir dünya. Bizler bunu ne kadar yönetebiliyoruz, o bizi ne kadar yönetebiliyor? İşin püf noktası ise yönetebiliyor muyuz, yoksa yönetiliyor muyuz? Burada dengeyi sağlayabilirsek bunları en üst düzeyde kulanmak bizim de hakkımız.”

    Sözleriyle konferansın açılışını yapan BİHLİMDER – Başkanı Mehmet Emin Ahmet, “Bu gerçeği ne kadar içselleştirirsek ve ne kadar kullanabilirsek herkes için dünyayı, hayatı ve yaşadığımız dönemi daha iyi anlamış olacağız.

    İmkanlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz. İmkanları veya imkansızlıkları yönetmek ki hangisi kolay onu da bilmiyorum. Bazen imkanlar insanları rahatlatıyor, ama sorumluluklarda kaybolmamıza neden oluyor. Yokluk ise çok zor bir şey. İkisini bir arada götürmek gerçekten de zor.

    2023 yılı hem Anavatan’ın kurulduğu hem de Batı Trakya’nın Lozan Antlaşamasıyla var olduğu bir dönem. 100. Yıl anısına şehitlerimize bir fatiha isteyeceğim. Anavatan’ın kuruluşundan daha sonraki süreçte; vatanı, milleti, namusu, dini; aynı zamanda bugün İslâm dünyasında, değişik yerlerde, Filistin’de şehit olmuş insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

    Hiç bir şey bitmemiştir, tarihte kalmamıştır. Olmaz dediğimiz herşey her an olabilir.

    Bizler yatay olarak çok geliştik, ancak dikey olarak bir türlü yukarıya çıkmadık. İnsan olmak ve ahlaklı olmak noktasında biz ve dünya maalesef ki çok gerilerdeyiz.” İfadelerine yer verdi.

    “Türkiye’de 45 yerde aynı anda yangın çıktı. Bu yangınlar hem burada hem de Türkiye’de yerleşim yerlerine gelmeden söndürüldü. Bundan iki yıl önce bir derginin kapağında “dünya yanıyor” diye bir fotoğraf vardı. Buradan şuraya gelmek istiyorum: Orman ne kadar çoksa 5G ve 6G frekansları yayılması engellenir. Oksijen ne kadar çok olursa, insan sağlığı o kadar güzelleşir. Yine bazıları da diyor ki ilaç üretiyorsanız, hastalık yaparsınız.

    Sözleriyle konuşmasına başlayan Said Ercan, “buluşmamız lazım. Dertleşmemiz lazım. Yunanistan’daki geçen sene yapılan aramalarda ilk beşte surviver gelmektedir. Bu bizi çeyrek asırdır uyutuyor.

    Sosyal medyadaki rakamlara baktım. Sosyal medyadaki rakamlar Yunanistan’da daha düşük. Bizde ortalama 3 saat, burada 1,5 saat. Bizde internet kullanımı 8 saat, sizde ise 6 saat. Radyo burada 1,5 saat, bizde 1 saat. Kız çocukları ise daha çok müzik dinliyor. İnternet oranları bizim kadar yüksek değil, ama yüksek. Türkiye’de “neden internet kullanıyorsun” sorusuna %45 gibi bir oran boş vaktimi değerlendirmek, olarak cevap vermiş. Ülkenin neredeyse yarısının boş vakti var.Yunanistan’da ise bu oran %60...” Görüşleirne yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.