GÜMÜLCİNE’DE 100. YIL KONSERİ

    Previous Next

    GÜMÜLCİNE’DE 100. YIL KONSERİ

    Gümülcine, 27.10.2023

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Türk Sanat Müziği Dostları Derneği Türk Sanat Müziği Korosu 27.10.2023 akşamı Gümülcine Türk Gençler Birliğinde muhteşem bir konser sundu.

    Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına armağan edilen konserde koro ve solo olarak Atatürk’ün sevdiği Rumeli şarkılarını seslendirildi.

    Konsere T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve çalışanları, İskeçe S. Müftüsü Mustafa Trampa, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı,Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, BAKEŞ G. Sekreteri Latif Mehmet ve kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

    Konser bir dakikalık saygı duruşundan sonra protokol konuşmalarıyla başladı.

    Konseri, Anavatan T.C.’nin kuruluşunun 100. Yılı münasebetiyle ülkeyi savaşla kurtuluşa, cumhuriyetle kuruluşa taşıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah ve dava arkadaşlarının anısına düzenlediklerini belirten Aydın Ahmet, “Yenildiğimiz 93 harbinde başlayan toprak kayıplarımıza ve yenilgiler silsilesine ancak Çanakkale Savaşı’nda dur diyebildik. Çanakkale zaferi, büyük Türk ulusuna büyük bir komutan ve Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Bağımsız savaşının temelleri, Çanakkale Boğazı’nın sularında, Conk Bayırı’nda ve Anafartalar’da atılmış, bu zaferler Kurtuluş Savaşı’na maya çalmıştır. Nihayetinde sonradan dahil olduğumuz 1. Cihan Harbi imparatorluğumuz ve hepimiz için bir felaket olmuştur. Millet kelimenin tam anlamıyla zaruret içinde harap ve aziz vatanın bütün kaleleri zapt olunmuş, bütün tersanelere girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi işgal edilmiştir.

    Bütün bunlardan daha vahim olmak üzere memlekette iktidara sahip olanlar gaflet ve delalat içindeydiler.

    İşte bu durumda Yüce Türk Ulususnun karakterine uygun olan, İstiklali önceleyen Mustafa Kemal Atatürk Sevr’i yırtan, Türk Milleti’nin bağrından doğmuş, Türk Milli Kurtuluş Hareketini dağınıklıktan kurtarıp birleştiren, canlandıran, örgütleyen, askeri ve siyasi alanlarda zafere ulaştıran büyük önderdir.

    Mustafa Kemal Atatürk yalnız Türk Milleti’nin eşsiz önderi olmakla kalmamış; bütün ezilen mazlum milletler için kurtuluş meşalesini yakmış, onlar umut vermiş, yol göstermiş, örnek olmuştur.

    Bağımsızlık Savaşı, Atatürk’ün Türk Milleti’ne duyduğu sonsuz güvenle, akılcı ve gerçekçi bir yaklaşımla kazanılmıştır. Bu zafer uluslararası Lozan Antlaşması ile tesicillenmiş ve tam bağımsız bir Türkiye’nin tapusu alınmıştır... ” İfadelerine yer verdi.

    T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da yaptığı kısa konuşmada 100. Yıl faaliyetlerinin doya doya yaşandığı ve bir çok unutulan şeylerin yeniden hatırlanacağı, hafıza tazelenen ve geleceğe nasıl bakacağımızı ilişkin bir dönem olacağını belirtti ve herkese çok teşekkür etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.