Milletvekili Hüseyin Zeybek SİRİZA’dan istifa etti

    Milletvekili Hüseyin Zeybek SİRİZA’dan istifa etti

     

    Gümülcine, 23.11.2023

    Milletvekili Hüseyin Zeybek SİRİZA’dan istifa ettiğini açıkladı.

    Zeybek’in açıklaması ise şöyle:

    Değerli dostlar sevgili gençler,

    Siyasi hayatımın ilk adımlarını 2000’li yıllarda Sinaspismos partisiyle attım. İlk adaylığım 2002 yılında İskeçe Belediyesi meclis üyesi adayı olarak sayın Kostas Gounaris başkanlığında başladı. Bunun devamında 2009 Milletvekili adaylığım 2010 İskeçe ili Eyalet Başkan yardımcılığı adaylığı ve 2012 yılından bu yana da Siriza Partisi çatısı altında 7 seçim kazanarak Milletvekilliğim devam etti.

    Partimizde yaşanan son gelişmelerden sonra başkanımız olan sayın Aleksis Tsipras istifa etmiş ve yapılan yeni başkanlık seçimlerinde sayın Stefanos Kaselakis partimizin başına geçmiştir.

    Yeni başkanımızın azınlık hakkındaki açıklamaları, partinin sol görüşten ve savunduğumuz ilkelerden uzaklaşması beni derinden etkilemiş temel değerlerimle parti arasında uyumsuzluk ortaya çıkmıştır.

    Büyük bir burukluk ve üzüntüyle 2000 yılından bu yana aktif bir üyesi olduğum Siriza partisinden istifa ettiğimi duyurmak ve partiden ayrılanlarla birlikte yeni bir platformda daha özgür bir şekilde yer almayı uygun gördüğümü sizlere bildirmek isterim.

    Siz değerli seçmenlerimden aldığım destekle Siriza partisinde geçirdiğim yıllar boyunca gurur ve onurla topluma fayda sağlamak azınlığımıza daha iyi hizmet sunabilmek adına elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim. Her zaman olduğu gibi yine aynı azim ve kararlılıkla azınlığımızın sorunları ile ilgili var gücümle mücadele etmeye devam edeceğimi sizlere beyan etmek isterim. Saygılarımla

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.