Gümülcine Türk Gençler Birliği Yeni Nesil Kolu üyeleri ile bir araya geldi

    Gümülcine Türk Gençler Birliği Yeni Nesil Kolu üyeleri ile bir araya geldi

    Gümülcine, 27.11.2023

    25 Kasım Cumartesi günü derneğimizin lokalinde verilen kahvaltı da Yeni Nesil Kolu’na üye gençlerimiz bir araya geldi.

    Derneğimiz çatısı altında faaliyetlerine devam eden Yeni Nesil Kolu, yönetim kurulunun düzenlediği etkinlik Gümülcine merkez ve bağlı olduğu köylerden gençlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Yeni Nesil Kolumuzun faaliyetleri ve derneğimizin tarihçesi hakkında bilgiler verildi.

    Yeni Nesil Kolu Başkanı Şule Ahmet, yaptığı konuşmada “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Özellikle aramıza yeni katılan arkadaşlar bulunmakta. Onlara da ayrıca hoş geldiniz demek istiyoruz. Daha önce, katılım sağlayan arkadaşlar bilirler ki her yıl bu kahvaltı etkinliğini kaynaşma ve tanışma mahiyeti ile düzenlemekteyiz. Arkadaşlar kendilerini tanıtmadan önce Yeni Nesil Kolu hakkında sizlere biraz bilgi vermek istiyorum.

    Başlıca önceliğimiz, Batı Trakya’nın en büyük liseli öğrenci platformu olmak ve Batı Trakya Türk gençlerini ortak payda da azınlık çıkarları için organize etmektir. Yeni Nesil Kolu olarak etkinliklerimiz genellikle eğitim ve kültür odaklıdır. Bu yıl ki Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızla hedeflediğimiz ve planladığımız çok sayıda etkinliklerimiz mevcut. Sıklıkla kültür gezileri, buluşmalar düzenliyor ve arkadaşlarımız ile bir arada olmak için çabalıyoruz. Amacımız Gümülcine ve civarında yaşayan Türk gençlerini bir çatı altında toplamak ve hem kendilerini hem de toplumumuzu daha yakından tanıma fırsatı bulmalarına olanak sağlamaktır. Katılacağınız faaliyetler, etkinlikler ve aktiviteler ile kendinizi geliştirecek ve bu topraklarda asırlardır süre gelmiş kültürümüzün ve geleneklerimizin nesiller sonrasında bile yaşatılmasında katkıda bulunacaksınız.

    Ben ve arkadaşlarım, bu amacın gerçekleştirilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya, sizlerin de istek ve taleplerini göz önünde bulundurarak hareket etmeye hazır olduğumuzu bilmelisiniz. Yeni Nesil Kolu yönetim kurulu olarak, Batı Trakya Türk gencini en iyi şekilde temsil etmeye ve bizlere ihtiyaç duyduğunuz her an sizlerin yanında olacağımızdan şüpheniz olmasın.” dedi.

    Düzenlenen kahvaltıda, gençlerimiz kendilerini tanıtma, talep ve isteklerini dile getirme fırsatı yakaladı. Önümüzdeki günlerde düzenlenmesi düşünülen projeler hakkında karşılıklı fikir alışverişi ve istişarelerde bulunuldu. GTGB

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.