İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 100 kişi öldürüldü

    İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 100 kişi öldürüldü

    18.12.2023

    İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine düzenlediği saldırılarda en az 100 kişinin öldürüldüğü, 20'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

    AA. Gazze

    Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze Şeridi'ndeki sağlık yetkilileri, İsrail ordusunun Cibaliya bölgesine düzenlediği saldırılarda en az 100 kişinin öldürüldüğünü, 20'den fazla kişinin yaralandığını belirtti.

    Sağlık yetkilileri en az 100 kişinin de enkaz altında olduğunu kaydetti.

    İşgal uçaklarının, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus şehrinin kuzey bölgelerine şiddetli hava saldırılarının yanı sıra şehrin farklı bölgelerini ağır top atışlarıyla hedef alması sonucu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

    Ayrıca Gazze Şeridi'nin orta bölgesinde şiddetli patlamaların meydana geldiği belirtilirken olayda ölen ve yaralananların olup olmadığı konusunda henüz bilgi edinilemedi.

    İsrail askerleri Batı Şeria'da ikisi çocuk 4 Filistinliyi öldürdü

    Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail ordusu, Faria Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

    Baskın sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Raşid Habib el-Ayidi (17), Hikmet Semir Muhammed Mulhim (24), Muhammed Semir Muhammed Mulhim (17) ve Yezzen el-Hatib (20) hayatını kaybetti.

    Görgü tanıkları, İsrail ordusunun baskın düzenlediği kampta askerler ile Filistinli silahlı gruplar arasında çatışma çıktığını, ordunun kampı kuşatma altına aldığını ve farklı noktalarına keskin nişancılar yerleştirdiğini aktardı.

    İsrail güçleri, 4 Filistinliyi öldürdüğü Batı Şeria'daki El-Faria Mülteci Kampı'ndan çekildi

    İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu ikisi çocuk 4 Filistinliyi öldürdüğü El-Faria Mülteci Kampı baskını yaklaşık iki saat sürdü. İsrail güçleri, kamptan tamamen çekildi.

    Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre İsrail güçleri, kampa düzenlediği baskında 3 Filistinliyi gözaltına aldı.

    Görgü tanıkları, İsrail ordusunun baskın düzenlediği kampta askerler ile Filistinli silahlı gruplar arasında çatışma çıktığını, ordunun kampı kuşatma altına aldığını ve çeşitli noktalarına keskin nişancılar yerleştirdiğini aktarmıştı.

    Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun El-Faria Mülteci Kampı'nda açtığı ateş sonucu ikisi çocuk 4 Filistinliyi öldürdüğünü duyurmuştu.

    Filistin Kızılayı da ekiplerinin müdahale ettiği 8 yaralıdan 4'ünün hayatını kaybettiğini, diğerlerinin durumunun ise "kritik" olduğunu açıklamıştı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.