Stigas ve Dr. Sadık Ahmet

    Stigas ve Dr. Sadık Ahmet

    19.12.2023

    YORUM

    Milletvekili Stigas’ın Mecliste Dr. Sadık Ahmet için söyledikleri; yersiz, akıl dışı, absürt ve sadece tüfeyli hayat sürmeyi meslek haline getirmiş olan bazı faşist çevreleri memnun edecek nitelikteydi.

    Bir dizi mücadeleden sonra, Batı Trakya Türkleri gibi yıllarca ezilmiş, çile çekmiş, insan hak ve özgürlüklerinden mahrum bırakılmış bir toplumun merhum lideri arakasından bunları konuşmak ne insanlığa, ne akla ne de ahlaki değerlere sığmamaktadır.

    İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlardan sonra sessiz kalan ve en kötüsü de destek veren batılı ülkelerde demek ki artık Stigas gibileri tekrar baş göstermeye başlamış. Nerede kaldı batı medeniyetinin o göklere yükseltilen değerleri? Nerede kaldı Yunanistan’ın “demokrasinin beşiği” olduğu söylemleri?

    Dr. Sadık Ahmet’in mücadelesini gören ve O’nunla aynı saflarda yer alan bir kişi olarak şunları söyleyebilirim: Rahmetli Dr. Sadık Ahmet bir Türk’tü. Türk olduğu için bir dizi hakarete, baskıya maruz kaldı. Birlikte yaşadığı toplum O’na karşı hep saygı duydu. Çünkü O, Batı Trakya Türklerine eylem yollarını açtı. Dr. Sadık Ahmet’in mücadelesi olmasaydı, bugün elde ettiğimiz bir dizi vatandaşlık hakkı da yine bizlere çok görülecek ve ikinci sınıf vatandaş olarak yaşamaya devam edecektik. İşte bütün bunlardan sonra Türkler O’nu bir temsilci olarak Meclise layık gördü. Şimdi bu insanlar, “İsonomia - isopolitia”dan sonra tekrar mı cezalandırılmak isteniyor. 1923’ten bu yana çile çeken ve hep göçe zorlanan insanlara eski günler mi hatırlatılmak isteniyor?

    Halbuki Dr. Sadık Ahmet çok insancıldı. O’nu çok seven Hıristiyan komşuları da vardı. Cenazesinin kaldırıldığı gün evinin tam karşısındaki eski bir evin önünde iki yaşlı Hıristiyan kadının hüngür hüngür aladıkları hala gözlerimin önünde. İşte insanlık buydu. Bu tür insanların Yunanistan’da çok çok fazla olduğuna inanmaktayız.

    Türkiye ile Yunanistan arasında barış rüzgarlarının esmeye başladığı bir dönemde Stingas’ın böyle bir çıkış yapması çok manidar. Belli ki bazı çevreler, Batı Trakya Türk Azınlığının en değerli insanını kullanarak iki ülkenin arasını açmak istemektedirler. Her kim ne yaparsa yapsın Türkiye ve Yunanistan komşu olduklarına göre barış içinde yaşamak zorundadırlar. Stigas gibileri bu dostluğu ve barışı bozamaz!

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.