Milletvekili Zeybek'ten kınama

    Milletvekili Zeybek'ten kınama

    21.12.2023

    KINAMA

    Ekonomi Bakanlığı’nın getirmiş olduğu yasa tasarısında Yeni Sol Partisi raportörü olarak söz aldım, konuşmama başlamadan önce, geçtiğimiz günlerde yaşanan talihsiz olaya dikkat çekmek ve kınamak istiyorum.

    Meclis genel kurulunda bütçe görüşmeleri esnasında Spartiates meclis grubu başkanının kürsüden yaptığı aşırı sağçı beyanları ve rahmetli Dr. Sadık Ahmet hakkındaki hakaret içeren söylemleri bulunduğumuz makama saygısızlık ayrıca hepimizin hizmet ettiği demokrasi ilkelerinden uzaktır.

    Bu açıklamalar daha önce de bildiğimiz Altın Şafak partisinin mecliste bize karşı propaganda yaptığı dönemleri hatırlattı. Sözkonusu partinin Altın Şafak partisinin bir uzantısı olduğunu ve aynı politik cizgisi olduğunu defalarca dile getirip uyarıda bulunduk. Ancak endişe verici ve demokrasimize karşı aşağılayıcı olan konu şu ki meclis kurulunda bulunan milletvekilleri ve Başkanlık Divanı'nın bu konuşmaya hiçbir tepki göstermedikleri gerçeğidir.

    Bir kez daha vurgulamak gerekir ki, özellikle meclis ortamında bu tür söylemleri, görüşleri kınamak ve tolere etmemek gerekmektedir. Demokratik bir ortamda yılanın gömlek değiştirmiş hali bize farklı olarak sunulmaktadır.

    Yeni Sol Partisi olarak, bu tür iğrenç söylemlerin, aşırı sağcı ve bölücü yaklaşımların karşısında duracağız.

    Yeni Sol Partisi Milletvekili

    Hüseyin Zeybek

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.