Türkiye ve Yunanistan sanat alanında da işbirliğine gidiyor

    Türkiye ve Yunanistan sanat alanında da işbirliğine gidiyor

    12.01.2024

    Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Türkiye ile Yunanistan ortak yapımı Romeo ve Juliet oyununu ilk kez İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) sahneleyeceklerini, oyunun provalarının Yunanistan'da yapılacağını belirtti

    TÜRKİYE VE YUNANİSTAN'DAN ORTAK YAPIM

    Bu sene Türkiye'nin Yunanistan ile çok değerli bir sanatsal birlikteliğe imza atacağını açıklayan Karadağlı, şunları ifade etti:

    "Kuşkusuz Shakespeare oyunları arasında en çok bilineni Romeo ve Juliet'tir. Kaderi ayrılık olan iki genç aşığın hikayesi, yüzyıllardır dilden dile yayılmış, acımasız dünyamızdaki bu denli saf aşkın düşüncesi bile bizleri bugün, hala mest etmeye yetmiştir. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun iki ülke arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirecek, sergilenen aşk masalı üzerinden sevginin değeri bir kere daha vurgulanacaktır. Yunanistan'da provaları yapılacak oyun, ilk defa İstanbul'da AKM'de seyirciyle buluşacak. Ankara ve İzmir’in ardından Atina’da sahnelenecek. Böylece bir kere daha koşulsuz sevgi bizlere merhem olacak."

    haberturk.com

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.